WhatsApp upraví biometrické ověření v Androidu aktualizováno

WhatsApp upraví biometrické ověření v Androidu [aktualizováno]
2020-10-23T07:10:00+02:00
• 23. 10. 2020
1

Aktualizováno 23. 10. 2020

Aplikace WhatsApp již nějakou dobu nabízí možnost využití otisku prstu pro zabezpečení aplikace, přičemž tato funkce je postavená na FingerprintManager API. Chystá se ale změna, kdy dojde k výměně za BiometricPrompt API. Díky tomu budete moci použít jakýkoliv biometrický senzor, třeba pokročilé snímání obličeje nebo i duhovky. Kromě toho se dá očekávat, že aplikace bude používat již nativní řešení z Androidu. Zatím není jasné, kdy se této novinky dočkáme u stabilní verze, je dostupná jen v betě.

BIOMETRIC LOCK ANDROID 768x580 1 768x580x

Zdroj: WABetaInfo.com

Aktualizováno 31. 10. 2019

WhatsApp dnes oznámil, že přináší biometrické zabezpečení aplikace i pro platformu Android. V tomto případě jsou podporované čtečky otisků prstů, přičemž aplikace jako taková používá nativní rozhraní Androidu. Díky tomu je podpora velmi široká.

Pro aktivaci novinky běžte do Nastavení > Účet > Soukromí > Odemykání otiskem prstu. Jakmile ji zapnete, dojde k prvotnímu ověření a následně lze nastavit, jak rychle se má aplikace zamknout. Již nyní je dostupná aktualizace aplikace v Obchodě Play, která přináší novou bezpečnostní funkci.

Aktualizováno 4. 2.

Minulý měsíc se objevily zprávy, že by aplikace WhatsApp měla podporovat biometrické zabezpečení, ale netušili jsme, kdy se tato novinka objeví. V tuto chvíli se šíří aktualizace na verzi 2.19.20, kde již najdete v nastavení, v sekci účty a následně soukromí položku Screen Lock. Po aktivování bude aplikace dostupná, jakmile dojde k ověření identity na úrovni zařízení. Tedy dojde k využití Face ID nebo Touch ID.

Původní článek 11. 1.

Již dříve jsme vás informovali o tom, že se společnost Facebook chystá vyvíjet pro svou iOS aplikaci WhatsApp biometrické zabezpečovací prvky. Nyní se na internetu objevily podrobnosti týkající se lepšího zabezpečení. 

Dle zahraničního serveru Ubergizmo se již brzy uživatelé WhatsAppu dočkají nových zabezpečovacích funkcí. Pomocí nich by pak mohli uživatelé aplikaci uzamknout pomocí Face ID či čtečky otisků prstů. 

WhatsApp myslí na bezpečnost

Nejnovější beta verze mobilní aplikace WhatsApp pro Android dokazuje, že na těchto novinkách společnost skutečně pracuje. I v případě Android platformy se podobné bezpečnostní prvky chystají, což je skvělá zpráva. 

Co si budeme povídat, aplikace doposud nenabízela bůh ví jak skvělé zabezpečení. Vaše konverzace mohou být velmi jednoduše odcizeny, pokud tedy svůj mobilní telefon nijak nechráníte. 

Nová funkce vám tak umožní zablokovat aplikaci pomocí biometriky, čímž bude poskytnuta další úroveň zabezpečení. V současné chvíli však nevíme, kdy se nové funkce dočkáme ve stabilní verzi. Je ale skvělé vědět, že na lepším zabezpečení WhatsApp, respektive Facebook pracuje.

Zdroje: ubergizmo.com, 9to5mac.com, blog.whatsapp.com, 9to5google.com, xda-developers.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Do telefonu se nedostanu bez otisku prstu. K čemu je tohle tedy vlastně dobré? Abych ho použil opakovaně?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat