Poznejte kouzlo přenosných reproduktorů sponzorovaný článek

Poznejte kouzlo přenosných reproduktorů [sponzorovaný článek]
2019-10-18T13:29:55+02:00
• 18. 10. 2019

přenosné reproduktory

Pokud jste se právě rozhodli pro pořízení přenosného reproduktoru, je dobré již dopředu vědět, kdy a jak jej budete nejčastěji používat. Je velký rozdíl mezi malými přenosnými bluetooth reproduktory, které vám pohodlně vejdou i do kapsy, avšak nenabídnou takovou kvalitu přehrávaného zvuku, a těmi většími a těžšími, avšak o poznání méně skladnými?

Díky větším přenosným párty reproduktorům si vychutnáte podstatně lepší zvuk a hlubší basy. Samozřejmě i zde platí, že čím kvalitnější a výkonnější zařízení, tím více si za něj zaplatíme. Některé z přenosných reproduktorů se pyšní vysokou odolností vůči nárazu, voděodolností, některé typy s označením IPX7 však zvládnou i ponoření do vody, a to po dobu až 30 minut do hloubky jednoho metru.

Podle jakých parametrů si přenosný reproduktor vybrat?

Doba hraní

Tuto hodnotu udává výrobce v hodinách. Je to ukazatel, jak dlouho vydrží přenosný reproduktor hrát. Může být jen pár hodin (pro osmihodinové hraní je nejčastější kapacita baterie okolo 2 200 mAh), dražší reproduktory však vydrží přenášet zvuk i dvacet hodin na jedno jediné nabití. Aby vám přenosný reproduktor vydržel hrát takhle dlouho, je logicky nutná vyšší kapacita baterie – kolem 6 000 mAh.

Pokud tedy víte, že budete přenosný reproduktor využívat i na místech bez možnosti připojení k elektrické síti, neváhejte a investujte do pořízení takového přenosného reproduktoru, který vydrží hrát opravdu dlouho. Dobití je pak velmi snadné, a to nejčastěji přes micro USB port. K nabíjení je možné využít také powerbanku s dostatečnou kapacitou akumulátoru.

Přenosný reproduktor JBL Xtreme 2

Výkon reproduktorů

Pro mnoho z nás jeden z nejdůležitějších parametrů. Výkon přenosných reproduktorů může být od 3 wattů až po několik stovek wattů. Nejčastějším hracím výkonem přenosných reproduktorů je však hodnota mezi 15 a 40 W. Tento výkon je pro běžné užití naprosto dostačující.

Frekvenční rozsah

Frekvenční rozsah, který je člověk schopný vnímat, je v intervalu mezi 16 Hz a 20 kHz. Tento údaj je uveden u každého přenosného reproduktoru a platí, že čím větší rozsah nabízejí, tím lepší zvukový zážitek dostanete.

Přenosný reproduktor Marshall Kilburn II

Sestava

Přenosné bluetooth reproduktory je možné pořídit hned v několika variantách. Sestava bývá označena ve formátu X+Y, přičemž hodnota X je počet reproduktorů a Y počet subwooferů. Nejčastější je varianta 1+0, což znamená 1 reproduktor bez subwooferu, respektive s integrovaným subwooferem.

Vzdálenost od zdroje

Přenosné reproduktory fungují za pomoci bluetooth spárování s vaším mobilním telefonem nebo tabletem. Aby nedocházelo ke ztrátě signálu, musí být zdroj hudby v určité vzdálenosti. Desetimetrová vzdálenost bývá u přenosných reproduktorů poměrně častá a je dostačující například i v situacích, kdy chcete vzít přenosný reproduktor na lehátko do bazénu a vychutnávat si tak oblíbenou muziku vždy a všude. Pokud však budete brát váš přenosný reproduktor do bazénu, ujistěte se, že se nepoškodí, měli byste tedy sledovat parametr IPX7.

Díky karabině nebo řemínku jej můžete přichytit třeba na poutko u batohu nebo kalhot, kreativitě se meze nekladou. Na výběr je také mnoho různých barevných provedení, takže kromě funkčního zařízení jde i o designovou záležitost. Některé přenosné reproduktory umožňují také vzájemné spárování, čímž vytvoříte dokonalý stereo systém a poslech hudby dostane úplně jiný nádech.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat