Huawei P40 a P40 Pro zřejmě nabídnout dva operační systémy

Huawei P40 a P40 Pro zřejmě nabídnout dva operační systémy
2020-03-26T13:35:21+02:00
• 25. 10. 2019
1

V současné době stále probíhá obchodní válka mezi USA a Čínou, což v praxi znamená, že společnost Huawei má zakázáno obchodovat s americkými společnostmi. Nutno podotknout, že americké společnosti mohou požádat o jakousi výjimku. Nicméně, hlavním tématem je budoucnost samotného Huawei.

Čínská společnost díky obchodní válce může velice ztratit, protože se klidně může stát, že operační systém Android nebude na telefonech s logem Huawei k dispozici. Google by totiž byl nucen přestat nabízet podporu svých služeb, což se již v letošním roce stalo.

Huawei P40 a P40 Pro s Android 10 a Harmony OS

Nedávno představený telefon Huawei Mate 30 nám jasně ukázal, jak by operační systém Android mohl bez Google služeb vypadat. Jednoduše řečeno Mate 30 sice nabízí Android, ovšem bez žádných standardních Google služeb. Veškeré aplikace a služby si tak musíte stahovat prostřednictvím APK souborů. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se telefon v Evropě neprodává – k dispozici je jen v Číně. 

Nicméně, podobný scénář zřejmě zasáhne budoucí modely Huawei P40 a P40 Pro, které by mohly nabídnou trochu něco nového. Podle dostupných informací se totiž zdá, že právě tyto telefony nabídnou jak Android 10, tak Harmony OS (operační systém od Huawei). 

V praxi by to vypadalo tak, že by uživatel mohl bootovat jak Android 10, tak i Harmony OS. Zkrátka by si mohl vybrat, který operační systém chce používat. Zatím nevíme, jakým způsobem by Huawei dokázal nabídnout dva systémy. Každopádně je to velice zajímavá myšlenka, která by mohla zaujmout nejednoho zákazníka.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

A k čemu to je? Pokud mám portfolio app od Googlu nepotřebuji Harmony. A že bych prehazoval system jen dle své nálady a řešil dvojitosti kde se co a jak nastavuje a ovládá po každém boot. No dík. To mě vážně nebere.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat