Google Zprávy získávají připomenutí SMS aktualizováno

Google Zprávy získávají připomenutí SMS [aktualizováno]
2019-10-24T16:00:16+02:00
• 24. 10. 2019

Aktualizováno 24. 10.

Před čtyřmi měsíci se objevily informace, že bychom se mohli dočkat funkce pro odložení SMS zprávy u aplikace Google Zprávy. Dnes byla vydána aktualizace, která přináší možnost připomenutí SMS či MMS. Novinka je trochu komplexnější, než jsme si mysleli.

U konkrétní zprávy stačí podržet prstem a v horní části aplikace se objeví ikona budíku. Následně stačí zvolit čas, kdy se má SMS připomenout. Následně se objeví v podobě notifikace. Pokud nekliknete na tlačítko Hotovo, zpráva bude zvýrazněná, respektive že je na ní vytvořené upozornění. Dokud se tak nestane, můžete odkládat připomenutí.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Původní článek 16. 6.

Nedávno jsme se dočkal u aplikace Zprávy novinky v podobě verifikovaných SMS zpráv. Zatím nevíme, kde všude bude funkce podporovaná, ale rozhodně se jedná o zajímavý bezpečnostní prvek. Google na této aplikaci pracuje poměrně intenzivně, byť některé funkce jsou závislé na mobilní operátorech nebo dostupnosti asistenta. Nyní se ukazuje, že přibude další funkce.

Zprávy

Člen XDA Developers objevil, že se rozšíří funkce notifikací. Zatím zde jsou k dispozici dvě tlačítka. Jedno umožňuje označení SMS zprávy jako přečtené, druhé nabízí možnost rychlé odpovědi bez nutnosti otevírání samotné aplikace. Další tlačítko by mělo nabídnout možnost odložení zprávy na později.

V tuto chvíli máme k dispozici jen jeden snímek obrazovky, takže je těžké odhadovat, jestli zde bude nějaké nastavení pro odložení zprávy. Je docela možné, že se tato funkce objeví i při otevření aplikace a konkrétní konverzace.

Samozřejmě můžete namítat, že tato funkce je poněkud zdvojená, když sám Android v novějších verzích má možnost odložení jakékoliv notifikace na později, přičemž se nabízí více možností. Musíme si tedy počkat, c vlastně Google plánuje, ale je docela možné, že tato funkce spíše bude mířit na možnost odložení skrze chytré hodinky, kde tato možnost není nativně k dispozici.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat