Mezi aplikace s více než 5 miliardami stažení se dostal Facebook

Mezi aplikace s více než 5 miliardami stažení se dostal Facebook
2019-10-08T19:30:10+02:00
• 8. 10. 2019

Mobilních zařízení se systémem Android najdeme mnoho. Například u naší aplikace Dotekomanie.cz evidujeme přes 6000 různých typů mobilů, tabletů, phabletů atd. Pokud se ale povídáme na aplikace a hry, tak je jich ještě více. Ale co se týče nejpopulárnějších, je výčet značně omezen. Například takových titulů, kde je počet stažení přes jednu miliardu, je poměrně málo.

Aplikace s více než miliardou stažení

V první řadě je nutné upozornit, že počet stažení v Obchodě Play nereflektuje počet aktivních instalací. Jedná se v podstatě jen o počítadlo, kolikrát byla taková aplikace stažena. Je asi pochopitelné, že v seznamu aplikací s takovým počtem stažení bude vévodit Google. Jednak jeho aplikace jsou mnohdy nutné pro některé služby, a také jsou předinstalované. Menší procento mají také komunitní verze Androidu, kde se musí stahovat dodatečně jednotlivé aplikace.

Google má na svém kontě již mnoho aplikací, kde došlo k přesáhnutí hranice jedné miliardy stažení, dokonce některé dosahují na 5 miliard stažení. I tak číslo může být vyšší. Do sekce titulů, které mají více než 5 miliard stažení, patří:

Jak je vidět, jen jedna aplikace nepatří samotnému Googlu. Facebook je tak první aplikací třetí strany, která pokořila tento milník.

Výčet aplikací přesahující 1 miliardu stažení je ale o něco bohatší. V tomto případě je Google aplikací více, a proto je tak trochu osamostatníme do následujícího seznamu – Disk Google, Fotky Google, Google+ pro G Suite, Knihy Google Play, Hry Google Play, Zprávy Google, Hudba Google Play, Google Play Movies & TV, Hangouts, Android Accessibility Suite, Gboard – klávesnice od Googlu, Google Duo, Android System WebView, Google Street View, Cloud Print, Kalendář Google.

Níže nám tak zůstává seznam aplikací, kterým se podařilo přesáhnout 1 miliardu stažení. Některé z nich jsou předinstalované na smartphonech. Na druhou stranu zde najdeme dokonce jednu hru a aplikaci na sdílení souborů.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat