Sonos Move je nový kompaktní reproduktor s Alexou a AirPlay 2

Sonos Move je nový kompaktní reproduktor s Alexou a AirPlay 2
2019-09-10T11:30:13+02:00
• 10. 9. 2019

Společnost Sonos netřeba nijak představovat. Jedná se totiž o velice populárního výrobce reproduktorů, ovšem v posledních letech kraluje hlavně chytrým reproduktorům. A právě tomuto příslušenství se budeme nyní věnovat, neboť jsme se dočkali zbrusu nového reproduktoru Sonos Move. Pojďme si jej společně představit. 

Sonos Move s podporou AirPlay 2 a další

Sonos Move na první pohled vychází z designu předchozích reproduktorů, tedy nabízí válcovitou konstrukci obohacenou o dotyková tlačítka. Ta se pochopitelně, jak je již zvykem u tohoto výrobce, nachází v horní části konstrukce. Kromě toho je Sonos Move vybaven bezdrátovými technologiemi Wi-Fi a Bluetooth. 

Kromě toho tento kousek disponuje kompaktní konstrukcí, což znamená, že si jej můžete vzít s sebou na cesty, například na dovolenou. Nicméně, hlavním tahákem tohoto produktu je opět podpora AirPlay 2 od Applu, vestavěná Amazon Alexa a Google Assistant. Kromě toho je k dispozici masivní baterie, která zaručí až 10hodinový poslech v kuse. No a v neposlední řadě je reproduktor odolný proti vodě a prachu, a to díky certifikaci IP56 – pozor, reproduktor nezvládne ponoření do vody, nýbrž se ochrání před deštěm.

Pomocí funkce jde možné velmi jednoduše streamovat hudbu z iTunes pro Mac a prakticky také libovolnou aplikaci pro iPhone, iPad a iPod, včetně Apple Music, Spotify, YouTube, Hulu, Pandora a Netflix.

AirPlay umožňuje také Siri ovládat přehrávání hudby v rámci Apple Music nebo Podcasty. Stačí k tomu pouze iPhone, iPad či iPod Touch. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí například říci „Hey Siri, play Beats 1 Radio in bedroom“. Jakmile tuto frázi řeknete do reproduktoru Sonos, okamžitě se v ložnici spustí rádiová stanice Beats 1. AirPlay 2 navíc umožňuje přehrávat hudbu ve více místnostech. Pokud tedy uživatel bude vlastnit více reproduktorů značky Sonos, budete si jej moci spárovat a vytvořit tak silnější a kvalitnější zvuk.

Předobjednávky nového chytrého reproduktoru začínají již dnes na sonos.com. Reproduktor bude k dispozici od 24. září letošního roku za cenu 399 dolarů, tj. zhruba 8 778 Kč bez DPH. 

Sonos ale také představil levnější variantu svého chytrého reproduktoru Sonos One, a to bez vestavených mikrofonů. Cena Sonos One SL stojí jen 179 dolarů, tedy 3 983 Kč bez DPH. Stejně jako Sonos Move nabízí tento levnější model podporu AirPlay 2. K dispozici bude od 12. září letošního roku.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat