Google Family Link získává limity pro aplikace a hry

Google Family Link získává limity pro aplikace a hry
2019-09-18T19:59:26+02:00
• 19. 9. 2019
1

Dát v dnešní době dítěti jen tak mobilní telefon a nestarat se, k čemu jej využívá, není nejlepší nápad. Nejde jen o nebezpečí, které jim hrozí z internetu. Jde také o využívání aplikací a her. V tomto ohledu se může dítě stát závislé na hraní her, případně věnovat mobilnímu telefonu více času, než je zdrávo. V tomto ohledu se nabízí nejrůznější služby pro rodiče. Mezi nimi najdeme i Google Family Link. S novou aktualizací dostává potřebné funkce pro rodiče.

Google Family Link pro rodiče

Do této chvíle jste mohli například nastavit čas, kdy se může zařízení používat a kdy je zamknuté, přičemž se neozývají ani notifikace. To se hodí zejména tehdy, kdy je potomek například ve škole. S novou aktualizací rodiče dostávají nové možnosti a zároveň i silný nástroj pro výchovu.

V rámci Google Family Link pro rodiče lze nyní nastavit dítěti limity používání pro jednotlivé aplikace. Lze tak nastavit, kolik minut může potomek používat konkrétní aplikaci či hry. Případně danou položku kompletně zablokovat.

Nejenže si dítě začne více rozhodovat, kdy jakou aplikaci nebo hru spustí, ale zároveň má rodič jistotu, že celý čas, kdy je mobil odemknutý, netráví na jedné aplikaci. Druhá novinka je navázána na samotné limity. Jakmile dítě využije maximální povolený čas u aplikace či hry, může rodič udělit bonusový čas. Vzhledem k tomu, že se jedná jen o jednorázové navýšení, lze tuto funkci využít i k odměňování. Je zde tedy i nástroj pro výchovu a není potřeba kupovat sladkosti či hledat jiné odměny.

logo-app Google Family Link Out of the Park Apps Zdarma ANDROID

Zdroje: 9to5google.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Nevím proč, ale u jednoho dítěte aplikace funguje správně, ale u druhého mi po jednom dni zmizí všechny volby (nastavení večerky, odemknutí/zamknutí telefonu, přehled nainstalovaných aplikací).
Přitom na obou telefonech je nainstalováno stejně, mají stejný telefon, stejný věk.. Naštěstí je důležitější, že to funguje u toho, u kterého to víc potřebuji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat