Vernee X2 je nový telefon pro ty, kteří potřebují velikou baterii

Vernee X2 je nový telefon pro ty, kteří potřebují velikou baterii
2019-08-14T11:30:50+02:00
• 14. 8. 2019
2

Vernee stále pokračuje ve vývoji nových telefonů a stálém ignorování aktualizací a podpory předešlých zařízení. Nyní se tak na trh dostává Vernee X2, který neoslní svým výkonem, oproti tomu nabídne delší výdrž na jedno nabití, jelikož disponuje baterií o kapacitě 6 350 mAh. Nabíjení je sice označováno jako vysokorychlostní, avšak vysokowattovou nabíječku není možné očekávat. Ačkoli byl telefon představen v červnu tohoto roku, není jisté, kdy se dostane do prodeje, doposud se totiž ani nezobrazuje na webu prodejce.

Tlouštík s dlouhou výdrží

Vernee X2 je přes 1 cm tlustý telefon, který ve svém těle schovává baterii o kapacitě 6 350 mAh, která je adaptérem dostupná přes USB-C kabel. Výkon však koncového uživatele nijak nepotěší, ten totiž v testu Antutu získal kolem 37 000 bodů (současné top modely mají přes 300 000 tisíc). O výkon se totiž stará procesor MediaTek MT6739 se čtyřmi jádry o maximálním taktu 1,5 GHz. Operační paměť získala 3 GB a interní úložiště 32 GB, i tak jde o poměrně slabou kapacitu.

Vernee X2

Displej má úhlopříčku 6″ s rozlišením 720 x 1440 pixelů a k tomu poměrně silné rámečky, jelikož plocha displeje zabírá na jen 75 % přední části telefonu. V zadní části se nachází dva fotoaparáty, hlavní s 13 MPx a sekundární s 5 MPx, selfie kamera získala 8MPx snímač. Vernee X2 přichází s upraveným Androidem 9 Pie. Cena telefonu je pod 3 000 Kč, dostupný je například přes Amazon, na stránkách samotného výrobce však o zařízení není zmínka. Z dalších věcí nabídne Vernee X2 například kovové tělo, Bluetooth ve verzi 4 či slot na SD kartu nebo druhou SIM kartu.

Vernee X2

Zdroje: droidchart.com, kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

SticklerStickleru

14. 8. 2019, 12:51

6 palců HD display au :/

Matěj Vondráček

14. 8. 2019, 17:21

Aspoň bude větší výdrž baterie

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat