Spotify jedná s Applem, chce do své služby integrovat Siri

Spotify jedná s Applem, chce do své služby integrovat Siri
2019-08-15T19:10:12+02:00
• 16. 8. 2019

Největší bitva se v posledních letech odehrává hlavně na poli hudby. Streamovací služby se neustále snaží navýšit svůj podíl na trhu, ovšem pouze dvé této kategorii vládnou – Spotify a Apple Music. 

Spotify je v současné chvíli absolutní jedničkou na trhu, ovšem i přesto se jí nedaří být v ekonomickém plusu. Naopak Apple Music se svým počtem předplatitelů zaostává, na druhou stranu je na tom ekonomicky o poznání lépe než konkurence. Nyní se ale zdá, že by se nůžky mohly ještě o kus otevřít. 

Spotify by mohlo podporovat hlasové příkazy Siri

Apple a Spotify jsou totiž údajně v jednání o potenciálním zpřístupnění hlasové asistentky Siri. Společnost Spotify by ráda měla přístup k přehrávání hudby prostřednictvím Siri. Pokud by si obě strany plácly, byla by to zajímavá příležitost, hlavně pro Spotify. 

Prostřednictvím této funkce by iOS uživatelé mohli přehrávat písně, seznamy skladeb a alb pomocí hlasových příkazů. Důkazem toho je nové API, které je součástí operačního systému iOS 13. Právě toto API by teoreticky mohlo umožňovat vývojářům audio aplikací integrovat služby Siri. 

Svým způsobem samotný Apple chce, aby Siri používaly aplikace třetích stran. Důkazem toho je mimo jiné SiriKit, který bude k dispozici podcastům, audioknihám a dalším hudebním aplikacím. A to je právě směr, kterým by se Spotify rádo vydalo. 

Švédská hudební streamovací služba to ale se Siri myslí skutečně vážně. Údajně se dokonce rozhodla stáhnout některá obvinění, které vůči společnosti Apple zahájila. Například v březnu letošního roku podalo Spotify stížnost u Evropské komise ohledně App Store a Apple Music. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat