Samsung vytvořil aplikaci vytvářející z mobilu platební pokladnu

Samsung vytvořil aplikaci vytvářející z mobilu platební pokladnu
2019-08-04T11:29:25+02:00
• 4. 8. 2019
1

Mobilní telefony nejsou v dnešní době jen konzumaci multimediálního obsahu, stávají se z nich pracovní nástroje a v některých případech umí nahradit počítač, aspoň do určité míry. Dokonce si z nich můžete udělat pokladnu. V Česku například najdete poměrně dost takových systémů zejména s ohledem na EET. Samsung jde ale trochu dál a možná se pokusí zaútočit na platební možnosti trochu jiným způsobem. Vytvořil totiž aplikaci Samsung Pay Touch, která akceptuje platby kartou i mobilem.

Samsung Pay Touch

Většina smartphonů dnes disponuje technologií NFC, která nám umožňuje jednoduše spárovat příslušenství, identifikovat se a hlavně se nabízí možnost placení mobilním telefonem. Samsung ale vytvořil aplikaci Samsung Pay Touch, která udělá z mobilního telefonu platební pokladnu. Díky tomu je možné použít mobilní telefon jako platební místo, takže daný uživatel nepotřebuje dedikované zařízení pro uskutečnění plateb.

Aplikace byla uvedena v tomto roce v květnu, ale nikdo si jí nevšiml. Ostatně ani Samsung ji nějak neprezentoval, jednoduše ji uvedl do obchodů s aplikacemi. Až web SamMobile si jí všiml. Samsung Pay Touch je zdarma v Obchodě Play, bohužel není zatím dostupná v Česku. Dle oficiálních stránek mohou novinku používat jen v Kanadě.

Samsung totiž nastavil poplatky z každé transakce. Při použití kreditních karet Visa a Mastercard je poplatek z každé transakce 2,65 %. U debetních plateb skrze karty Interact Flash je pak nastaven na 0,1 dolarů za transakci.

Jsou zde ale limity, které naznačují, že rozšiřování bude komplikovanější. Samozřejmě tím myslíme zákony v jednotlivých zemích. V tuto chvíli jsou navíc podporovány jen mobilní telefony Samsung Galaxy S8, S8+, Note8, S9, S9+, Note9, S10, S10e, S10+.

Pokud dojde k rozšíření do celého světa, mohlo by se jednat o zajímavý další příjem pro jihokorejského giganta. Rozhodně se jedná i zajímavou možnost pro příležitostné obchodníky, případně pro ty, co si nechtějí pořizovat další zařízení nebo investovat do celých systémů. Možná by se mohly inspirovat banky a vytvořit takto dostupné aplikace.

logo-app Samsung Pay Touch Samsung Electronics Co., Ltd. NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jakub Miakyš

4. 8. 2019, 13:13

Ja len nechápem prečo toto prišlo až teraz. Úprimne povedané, prečo to nemá Visa alebo MC. Veď je kopec miest kde by to malo ultimatny zmysel. Pouličný umelec, trhovisko, nejaký malý predajca ale aj krčma bez terminálu zo zriadeným účtom.
Ničmenej som rád že to konečne niekoho napadlo a držím palce, aby sa s toho stal štandard.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat