Fundo od Googlu – zaplaťte si za setkání s Youtubery

Fundo od Googlu – zaplaťte si za setkání s Youtubery
2019-08-17T18:00:25+02:00
• 17. 8. 2019
3

Google každou chvíli spouští nějakou novinku a samozřejmě jinou ukončuje. Jen u některých služeb si můžeme být jistí, že jen tak nezmizí. Ale to není vše. Google provozuje také inkubátor nazvaný Area 120, kde vznikají nejrůznější projekty. Mnohdy je hlavní cíl jen v otestování technologie, ale sem tam se nějaký projekt dostane přímo pod křídla Googlu a je nabízen uživatelům. Nyní se dozvídáme o novince Fundo.

Fundo

V tuto chvíli se jedná o uzavřený projekt, který je jen na pozvánky nebo žádosti. Nemůžete se jen tak přihlásit k používání, ostatně je určen zejména pro tvůrce, jako jsou třeba youtubeři. Ti si mohou založit událost, do které pozvou své fanoušky. Nejde ale o obyčejnou video konferenci, kdy se mohou uživatelé setkat živě se svými oblíbenými tvůrci.

Fundo je založené na prodeji vstupenek, respektive setkání s tvůrci je placené, přičemž o ceně rozhoduje přímo ten, kdo vytváří událost. V tuto chvíli někteří nastavili cenu za setkání na 5 dolarů, ale jiní šli daleko výš, například 40 dolarů.

Fundo

Na snímku výše můžete vidět, jak vypadá takové setkání s fanoušky. Do jisté míry se jedná o video konferenci. Každý dostane příležitost se setkat s tvůrce. Bohužel podmínky jsou zatím nejasné a není k dispozici ani FAQ stránka pro detailnější popis.

Jen pokus nebo budoucí produkt?

V tuto chvíli si Google nenárokuje jakékoliv poplatky, takže všechny peníze ze vstupenky jdou přímo tvůrci, který založil událost. Prostředí jako takové je dosti jednoduché a navíc je jen ve webové formě. Otázkou je, jestli se tento projekt někdy stane běžnou službou od Googlu.

Je zde ale možnost, že se tento koncept začlení přímo do platformy Youtube. Již nyní se nabízí například Super Chat, ale Fundo by nabídlo exkluzivní možnost přímého setkání. Zřejmě by se nakonec odváděl poplatek i Googlu, respektive platformě Youtube. Budeme si tedy muset počkat, jak se Fundo podaří a jestli se Google rozhodne nasadit novinku do ostrého provozu. Může to trvat i měsíce, nebo se nikdy nedočkáme.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vasek Zlotorovic

17. 8. 2019, 23:03

To uz je lepsi „zaplatit si jitrnici jakou svet nevidel“ :))))

Je to správně napsané? Nemělo být „nechte si zaplatit za setkání s youtubery?

Přemysl Vaculík

VIP 17. 8. 2019, 18:34

To by pak znamenalo, že by fanoušek dostal zaplaceno, ale v tomto případě platí fanoušek.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat