Fitbit Versa 2 jsou nové chytré hodinky, stojí 199,95 eur

Fitbit Versa 2 jsou nové chytré hodinky, stojí 199,95 eur
2019-08-28T18:00:59+02:00
• 28. 8. 2019

Dnes jsme se dočkali představení nových chytrých hodinek Fitbit Versa 2, přičemž jsme obdrželi od českého zastoupení společnosti informaci, že dostupnost na českém a slovenském trhu je plánovaná na přelom měsíců září a říjen.

„Myslíme si, že dobrému zdraví by se měli těšit všichni lidé a měli by mít přístup k zařízením a funkcím, které jim pomohou zdraví zlepšovat. Proto jsme navrhli Fitbit Versa 2, jako prémiové a plně vybavené hodinky za dostupnou cenu,“ sdělil James Park, spoluzakladatel a CEO společnosti Fitbit a dodává: „V návaznosti na úspěch našich původních nejprodávanějších hodinek Fitbit Versa věříme, že inovovaná verze, která přináší Spotify a pokročilé funkce v aplikaci Fitbit i samotných hodinkách, může přivést ještě více uživatelů do kategorie chytrých hodinek a odemknout pro ně všechny benefity, které vedou k lepšímu zdraví.“

Fitbit Versa 2

Fitbit se chlubí, že se nejvíce zapracovalo například na funkcích sledování spánku. Na základě doposud získaných informací mohlo dojít ke zlepšení měření. Hodinky Fitbit Versa 2 tak například nabídnout funkci Sleep Score, které uvádí bodově, jak kvalitní spánek měl daný uživatel. Zde se kombinují data ze sledování srdečního tepu, neklidu, doby probouzení a samotných spánkových fází. Dále se například nabízí:

  • Chytré buzení – bude brzy součástí všech chytrých hodinek Fitbit. Chytré buzení využívá strojového učení, které umožní buzení v optimálním spánkovém cyklu v rozmezí přednastaveného 30minutuvého intervalu. Uživatelé se tak budou probouzet mnohem více fit.
  • Sleep Mode – možnost vypnout displej a ztišit veškeré notifikace pro lepší a nerušený spánek. Sleep Mode lze použít také kdykoliv, kdy si uživatel nepřeje být rušen.
  • Estimated Oxygen Variation graf – již brzy tento graf poskytne uživatelům odhad hladiny kyslíku v jejich krevním řečišti. Data jsou získávána pomocí kombinace červených a infračervených senzorů na zadní straně hodinek. Krátkodobé změny hladiny kyslíku v krevním řečišti mohou indikovat změny dýchání během spánku.

Dále společnost zmiňuje podporu platební metody FitBit Pay, kterou nabízí již některé české banky a postupně se přidávají další. Dále je součástí aplikace Spotify pro poslouchání hudby, přičemž do hodinek lze uložit až 300 skladeb. Také je zde podpora aplikace Deezer.

Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2 dále nabízí automatické zaznamenávání aktivity, nepřetržité monitorování srdečního tepu 24/7, přes 15 režimů pro cvičení, připojení k GPS telefonu a vodotěsnost do 50 metrů. Mimo to jsme se dočkali většího AMOLED displeje s funkcí always-on (nepřetržité zobrazování informací). K dispozici je také ovládání hlasem. Doba výdrže na jedno nabití by se měla pohybovat kolem 5 dnů, ale záleží na využívání hodinek a klidně se můžete dostat na vyšší hodnoty.

Fitbit Versa 2

Základní cena Fitbit Versa 2 byla stanovena na 199,95 eur, což je v přepočtu přibližně 5 050 Kč. K dispozici také bude Fitbit Versa 2 Special Edition za 229,95 eur (cca 5 830 Kč) se speciální barevnou úpravou a tkaným řemínkem.

Fitbit Versa 2

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat