Apple v Q3 zažil nejvyšší příjmy v rámci služeb, iPhone však stále propadá

Apple v Q3 zažil nejvyšší příjmy v rámci služeb, iPhone však stále propadá
2019-08-01T13:30:23+02:00
• 1. 8. 2019

Společnost Apple v průběhu tohoto týdne zveřejnila zprávu ohledně svých příjmů, a to za třetí čtvrtletí letošního roku. Americká společnost s logem nakousnutého jablka zaznamenala příjmy ve výši 53,8 mld. dolarů, což je jen o 1 % více než ve stejném čtvrtletí loňského roku. 

Apple a jeho služby táhnou

Nutno podotknout, že se jedná o zatím nejúspěšnější čtvrtletí společnosti Apple. Přestože tržby za služby dosáhly historicky nejvyšší úrovně, v úspěchu se promítlo i výrazné navýšení příjmů z nositelného příslušenství. 

Přestože celkové tržby v USA vzrostly na 25,1 mld. dolarů (v roce 2018 24,5 mld. dolarů), Apple bohužel zaznamenal pokles výnosů v rámci Číny, a to z 9,6 mld. na 9,2 mld. dolarů. V důsledku zvýšené konkurence došlo na pokles i v Evropě, a to z 12,1 mld. na 11,9 mld. dolarů. Naopak v Japonsku se společnosti dařilo, neboť na tomto trhu zaznamenala meziroční nárůst o 9,5 %, tj. celkové příjmy 4,1 mld. dolarů.

Další zajímavostí jsou prodeje iPhonu, které meziročně poklesy o 13,1 %. Za toto čtvrtletí tak Apple získal 25,9 mld. dolarů, ovšem ve stejném období roku 2018 29,47 mld. dolarů. Meziročního nárůstu se dočkala kategorie Wearables a Services, neboli nositelná zařízení a služby. 

Apple může svůj klesající iPhone opět nakopnout, a to hned v září letošního roku. V tomto období totiž představí své nové vlajkové modely. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat