Aplikace Apple Music for Artists získává novou aktualizaci

Aplikace Apple Music for Artists získává novou aktualizaci
2019-08-10T13:30:51+02:00
• 10. 8. 2019

Americká společnost s logem nakousnutého jablka v průběhu loňského roku spustila platformu pod názvem Apple Music for Artists (ve volném překladu Apple Music pro Umělce). Tato funkce umožňuje uživatelům procházet mezi různými statistikami jednotlivých skladeb, a to až do roku 2015, kdy byla služba vůbec poprvé spuštěna.

Apple Music for Artists se dočkal nové aplikace

Statistiky jsou zpřístupněny všem, kteří mají své skladby na Apple Music a iTunes. Ve statistikách je znázorněn počet přehrání a nákupy jednotlivých skladeb. Dále umělci vidí, kolik uživatelů si jejich album zakoupilo.

Umělci mohou zajít ještě hlouběji do statistik, neboť k dispozici mají takzvanou globální mapu, díky které zjistí, jak se jejich skladby přehrávají v ostatních zemích světa (celkem 115 zemí), samozřejmě v rámci platformy Apple Music či iTunes. Nyní se ale tato služba dočkala aktualizace. 

Apple si pro své uživatele připravil přepracovanou aplikaci Apple Music for Artists. Jak bylo nakousnuto o pár řádků výše, umělci mají možnost získat data o tom, kolikrát byly jejich skladby přehrány, kolik posluchačů si skladbu stáhlo a podobně. K dispozici je nyní nově také statistika, která nabízí údaje o týdenních trendech a tak dále. 

Snad nejzajímavější novinkou v rámci aktualizace je integrace dat od služby Shazam, kterou Apple před několika měsíci odkoupil. Opět díky této možnosti mohou umělci získat podrobná data o tom, jak se jejich skladbám daří v celosvětovém měřítku. Samotná společnost zdůrazňuje, že Apple Music fo Artists je hlavně užitečný pro nezávislé umělce, kteří by jinak k těmto statistikám/datům přístup neměli. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat