Snapdragon 855 patří mezi nejlepší AI procesory

Snapdragon 855 patří mezi nejlepší AI procesory
2019-07-27T10:28:23+02:00
• 28. 7. 2019

Umělá inteligence v chytrých telefonech se stále více dostává do popředí a potvrzuje to i nejnovější žebříček zaměřený na nejvýkonnější procesory podporující AI od benchmarkingové platformy Master Lu z Číny. Ve zveřejněném seznamu jsou obsaženi všichni známí dodavatelé, i když značnou převahu lze zpozorovat u americké společnosti Qualcomm, o jejíž hardwarová řešení je největší poptávka v dlouhodobém horizontu.

Ostatní v ústraní

V první polovině tohoto roku dosáhl na první příčku procesor Snapdragon 855 od Qualcommu, který byl nasazen například do jedné z verzí Galaxy S10 Plus od Samsungu. Druhé místo zaujímá čipová sada A12 od Applu vyrobená firmou TSMC a dostupný třeba v modelu XS Max.

Třetí pozici si až překvapivě vydobyla společnost MediaTek s čipem Helio P90. Ten využilo Oppo u modelu s názvem Reno Z nebo čínské Ulefone v modelu T3. Pověstná bedna tentokrát unikla procesoru HiSilicon Kirin 980 od Huaweie, kterému to nejvíce svědčilo ve vlastních řadách, a to konkrétně v modelu Mate 20 Pro.

Nakonec zbývající místa ve výčtu již zabírá vzpomínaná firma Qualcomm. Především můžeme zmínit Snapdragon 845, Snapdragon 710, Snapdragon 670 či Snapdragon 835.


Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat