Instagram zavádí nástroje proti šikaně a obtěžování

Instagram zavádí nástroje proti šikaně a obtěžování
2019-07-09T13:32:02+02:00
• 9. 7. 2019

Zdroj: The Verge

Internet je mocné médium. Dokáže šířit informace neuvěřitelnou rychlostí, spojovat lidi a komunity, poskytovat obsah pro zábavu. Na druhou stranu může být internet velmi škodlivý, zejména na mladou generaci, která mnohdy musí čelit šikaně a obtěžování. Existují nástroje, jak omezit podobné chování, ale zpravidla se opírá o komunitu, která musí nahlásit například obtěžující komentář. To je nyní samozřejmě možné na Instagramu, ale ne všichni uživatelé nahlašují vše nevhodného. Proto jsme se dočkali novinky, která je poháněna umělou inteligencí.

Instagram a boj proti šikaně

Tato sociální síť zaměřená na fotografie a videa již nyní používá umělou inteligenci pro rozeznávání nevhodného obsahu, ale nově je nasazena například i na komentáře. V tomto případě nepůjde o systém, který reaguje až po zveřejnění. Má za cíl vytvářet prevenci před posláním něčeho urážlivého nebo obtěžujícího. V podstatě systém má upozornit uživatele, jestli skutečně chce poslat daný text, když systém vyhodnotí, že by mohl být urážlivý.

Když dojde k identifikaci, zobrazí se otázka, jestli chce uživatel skutečně poslat takový komentář. V tomto případě běží určitá doba, než dojde ke zveřejnění, takže si uživatel může rozmyslet zveřejnění. Je asi jasné, že tato novinka bude primárně dostupná v anglickém jazyce. Jestli bude k dispozici i v češtině, zatím nevíme, ani nemáme jakékoliv náznaky.

Další novinka se týká moderování komentářů. Do teď jste mohli nahlásit komentář, ale nově půjde danému uživateli omezit přístup k vašemu účtu. V podstatě neuvidí, jestli jste aktuálně přihlášeni, případně se nedozví, jestli jste si přečetli jeho přímou zprávu. Navíc jeho komentáře pod vašimi příspěvky nebudou viditelné pro zbytek komentujících.

Zdroje: instagram-press.com, androidpolice.com, firstpost.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat