Google Fotky dostanou zajímavé novinky, ale neví se kdy

Google Fotky dostanou zajímavé novinky, ale neví se kdy
2019-07-03T19:10:32+02:00
• 4. 7. 2019

Grafika: Google.com

1

Pokud jde o novinky v rámci Google služeb, mnohdy se o nich dozvídáme buď ve značném předstihu v rámci vývojářské konference Google I/O nebo se podaří objevit ve zdrojovém kódu aplikace pro Android. V prvním případě nelze nikdy garantovat, že se nějaké funkce dočkáme a nelze ani určit, kdy se tak stane. V druhém případu se jedná o náznaky novinek, které se objeví do několika týdnů. David Lieb z Googlu se rozhodl odpovědět uživatelům na otázky kolem služby Google Fotky.

Google Fotky a budoucí novinky

David Lieb sice odpověděl na otázky, ale nikde nebylo specifikováno, kdy budou novinky nebo opravy zavedeny. Proto dnešní seznam těch zajímavějších novinek berte jako příslib funkcí, kterých se dříve nebo později dočkáme. V první řadě zde máme například manuální označování obličejů. Do této chvíle byla funkce zcela automatizována a museli jste si jednoduše počkat, až systém identifikuje konkrétní osobu. Zde se tedy dočkáme rozšíření.

V rámci aplikací pro smartphony se dočkáme rozšíření vyhledávání nebo spíše třídění podle data přidání. Funkce jako taková již existuje ve webové verzi (https://photos.google.com/search/_tra_), ale v aplikaci se objeví o něco později. Do androidí verze přibude možnost měnit datum pořízení fotografie. Tuto funkci již nyní mohou používat uživatelé iOS verze a dokonce je také dostupná ve webové verzi.

Do alb přibude funkce pro odstranění fotografie, prozatím bylo možné jen odebrat snímek z alba. Také se dočkáme v této oblasti rozšíření o možnost označit fotku jako oblíbenou. Podstatnější novinkou bude možnost zobrazení fotografií v rámci mapy, takže si budete moci prohlédnout, kde jste nejvíce fotili, případně se rychleji přesunout na snímky z konkrétní oblasti.

Přibudou možnosti jako odebrání duplicitních snímků, znovu nahrání snímků ve vysokém rozlišení, možnost lokálního tisku, popisky obrázků při prohlížení v režimu slideshow, možnost úpravy asistenta a jeho automatických výtvorů, přechod z detailu snímku v albu rovnou na časovou linii, zálohování fotek bez nutnosti zobrazení v galerii a ovládací prvky u videí jako v aplikaci Youtube.

Hodně zajímavou novinkou bude doporučení odstranění nekvalitních snímků. Asi nemáte v Google Fotkách jen ostré a dokonalé snímky. Rozhodně se najdou rozostřené a jinak deformované, a právě zde by se mohla objevit funkce doporučující odstranění pokažených fotografií.

Jedná se jen o výčet možných novinek. David Lieb spíše sbíral nápady a na některé z nich odpověděl velmi kladně. Kdy se ale podobných funkcí dočkáme, nelze v tuto chvíli přesně říci.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Karel Straka

4. 7. 2019, 19:03

Už aby to bylo. Manuální označení obličeje mi chybí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat