Tablet Galaxy Tab S6 se ukazuje na renderech aktualizováno

Tablet Galaxy Tab S6 se ukazuje na renderech [aktualizováno]
2019-07-31T09:58:06+02:00
• 18. 7. 2019

Aktualizováno 18. 7.

Před pár dny se objevily první údajné fotografie chystaného tabletu Galaxy Tab S6 od společnosti Samsung. Nyní se objevují tiskové rendery, které ukazují novinku v několika barvách. Kromě toho jde dobře vidět místo, kde bude magneticky uchycený stylu S Pen.

Zatím nejsou známé bližší specifikace, ale dá se soudit, že se bude jednat o špičkově vybavené zařízení. Na renderech nejde vidět čtečka otisků prstů, takže je zde možnost, že bude k dispozici jen rozpoznání obličeje. Některé zdroje ale hovoří, že by Samsung mohl použít čtečku otisků prstů v displeji.

Původní článek 11. 7.

Jihokorejská společnost Samsung pochopitelně usilovně pracuje na svém novém vlajkovém tabletu. Ještě nedávno jsme měli za to, že název tabletu bude Galaxy Tab S5, jako nástupce Galaxy Tab S4. Ovšem z nějakého důvodu se výrobce rozhodl přeskočit číslo pět a rovnou přechází na číslo šest. 

Galaxy Tab S6 bude nejvýkonnější Android tablet

A právě Galaxy Tab S6 se nyní objevuje na reálných fotografiích. Připravovaný tablet s logem společnosti Samsung nabídne nejnovější operační systém Android 9 Pie a pravděpodobně se později dočká aktualizace na Android Q. Samsung by nový Galaxy Tab S6 měl představit ve druhé polovině letošního roku. 

Kromě toho by se mělo jednat o skutečně nejvýkonnější tablet s operačním systémem Android. Srdcem tabletu totiž bude procesor Snapdragon 855. Současný Galaxy Tab S4 je poháněn Snapdragonem 835, který je na trhu od roku 2017. 

Galaxy Tab S6 kromě výkonného procesoru údajně nabídne 10,5palcový displej. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 6 GB. V prodeji by měly být dvě varianty, přičemž první nabídne vnitřní 128GB a druhá 256GB úložiště. 

Stejně jako předchůdce bude i Tab S6 vybaven stylusem a magnetem na zadní straně tabletu. Je tedy jasné, že stylus bude vybaven technologií Bluetooth, prostřednictvím které se bude s tabletem párovat. 

Zajímavostí je, že na tabletu jsme se ještě nikdy duálních fotoaparátů nedočkali. A právě to by chtěl Samsung změnit. Model Galaxy Tab S6 by totiž skutečně duální fotoaparát na zadní straně nabídnout mohl. Bohužel žádné další hardwarové specifikace nejsou k dispozici. V prodeji ale budou dvě verze – Wi-Fi a Wi-Fi + LTE – v šedé, modré a hnědé. 

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat