Firefox možná získá super anonymní režim

Firefox možná získá super anonymní režim
2019-07-21T18:00:32+02:00
• 21. 7. 2019

V poslední době webové prohlížeče trochu znepříjemňují situaci tvůrcům webových stránek. Už i sám Google začíná blokovat některé reklamy, pokud dojde k vyhodnocení, že jsou až příliš obtěžující. Novějším trendem je ještě větší anonymizace uživatele na internetu. Pokud v dnešní době použijete anonymní režim ve webovém prohlížeči, tak i přesto se webová stránka dozví pár informací. Možná se ale dočkáme super anonymního režimu v prohlížeči Firefox.

Chrome nabídne lepší kontrolu soukromí, zejména u „sušenek“

Firefox a super anonymní režim

V tomto týdnu se setkali zástupci společnosti Mozilla a Core Tor People, kteří stojí za Tor sítí. Ta se používá k anonymnímu procházení internetu, kdy jsou skryty všechny informace o uživateli. Zpravidla ji používají ti, co vyžadují maximální míru anonymity, zejména na internetu. Výsledkem jednání je v podstatě návrh, že by se Tor součást implementovala přímo do webového prohlížeče Firefox.

V tomto ohledu nebudou uživatelé automaticky používat Tor síť. Funkce by mohla být jako další možnost procházení webů, jako je třeba anonymní režim. Jsou zde ale úskalí. Jedno z nich je například zatížení sítě Tor. Muselo by dojít k navýšení kapacity, pokud by došlo k nativní implementaci do Firefoxu.

I z tohoto důvodu byl nadnesen návrh, že pro prvotní implementaci by mohl tento režim fungovat skrze doplněk pro prohlížeč. Zde by tedy záleželo na rychlosti šíření, což by dalo čas k navyšování kapacity sítě Tor.

V tuto chvíli ještě není pevně rozhodnuto, jestli se takové implementace dočkáme. Ostatně bude nutné například zajistit, aby Tor funkce nevyžadovala externí knihovny a jiné prostředky pro používání. Pokud se vše podaří, možná se dočkáme příští rok nového super anonymního režimu, třeba i na mobilních telefonech.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat