Nokia 7.2 na dalších fotografiích aktualizováno

Nokia 7.2 na dalších fotografiích [aktualizováno]
2019-08-23T12:30:22+02:00
• 23. 8. 2019
1

Aktualizováno 23. 8.

Představení novinek značky Nokia se blíží, takže není neobvyklé, když se zvyšuje četnost úniků. Tentokrát se objevily další dva snímky nadcházející novinky střední třídy od HMD Globa. Nokia 7.2 se zde ukazuje i s kulatým výstupkem na zadní straně, kde jsou umístěny tři foťáky a LED světlo.

Aktualizováno 21. 8.

Původně jsme se domnívali, že snímky níže patří mobilu Nokia 5.2, ale jak se nyní ukazuje, bude se jednat o Nokii 7.2. Společnost HMD Global si pozvala několik novinářů, kterým ukázala novinku a právě jeden z nich zveřejnil příspěvek ukazující zadní stranu.

Z dostupných informací zatím víme, že mobil bude mít hlavní 48MPx foťák. K dispozici pak bude ještě jeden širokoúhlý a jeden pro určení hloubky ostrosti. Mobil dále nabídne 6,3palcový displej s Full HD+ rozlišením a podporou HDR10. K dispozici bude verze s 6 GB RAM a 128GB úložištěm. K představení by mělo dojít do dvou týdnů.

Aktualizováno 8. 7.

Před pár dny se objevily první fotografie chystané Nokie, která nese označení „daredevil“. Dle nových neoficiálních informací se bude jednat o Nokii 5.2. Současná generace byla představena v minulém roce společně s modely Nokia 2.1 a 3.1. Letos jsme se dočkali uvedení smartphonů Nokia 4.2, 3.2, 1 Plus, ale nástupce Nokie 5.1 se neobjevil. Zřejmě až nyní se dočkáme Nokie 5.2, která zamíří do vyšší třídy než současná generace.

Dle @nokia_anew má Nokia 5.2 nabídnout bonusovou funkci OZO Audio, díky čemuž bude možné zaznamenávat zvuk prostorově. Kromě toho se máme dočkat optiky ve spolupráci s firmou Zeiss a zobrazovacího panelu PureDisplay. Loňský model měl procesor od Mediateku, ale nadcházející novinka nabídne s největší pravděpodobností již Snapdragon. Možná se bude jednat o Snapdragon 660. Dále se spekuluje o 48MPx foťáku a baterii o kapacitě 3500 mAh. Pokud se informace potvrdí, zřejmě můžeme očekávat také nárůst ceny.

Původní článek 5. 7.

Společnost HMD Global zajisté pracuje na dalších novinkách v rámci svých smartphonů Nokia. Nyní se na světlo světa dostávají fotografie zařízení, které nese označení „daredevil“. Bohužel nemáme jakékoliv informace kolem specifikací smartphonu, takže je zatím těžké budoucí novinku zařadit do správné třídy. Předpokládáme, že Nokia „daredevil“ bude zástupcem střední třídy.

Nokia „daredevil“

K dispozici máme první fotografie, které poodhalují základní konstrukci. S největší pravděpodobností se jedná pouze o prototyp, jelikož na zadní straně chybí krycí sklo pro foťáky. Ty jsou zde tři, přičemž hlavní nabídne 48MPx senzor. Dále bude k dispozici širokoúhlý a třetí by zde měl být dopočtu, tedy pro zachycení hloubky na vytváření efektů typu bokeh (rozmazané pozadí za foceným objektem).

Přední strana ponese displej s výřezem, kde se nachází foťák. Novinka nebude mít čtečku otisků prstů v displeji, jelikož ji lze vidět na zadní straně pod kruhovým uspořádáním foťáků. Novinka bude disponovat konektorem pro sluchátka a také USB C pro nabíjení a přenos dat.

Zatím ani netušíme, jaké dostane jméno, ale kódové označení je „daredevil“. K představení by mohlo dojít v blízké době minimálně na asijském trhu a až po nějaké době i na globálním, byť třeba s jiným názvem. Nyní si tedy musíme počkat na další informace.

Zdroje: xda-developers.com, gsmarena.com, fonearena.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mě zajímá jediné. Vejde se pod max. 150mm délky ??

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat