Do 5 let polovina uživatelů poběží na 5G síti

Do 5 let polovina uživatelů poběží na 5G síti
2019-07-05T17:02:59+02:00
• 6. 7. 2019

Nejnovější prognóza od známé společnosti Canalys přibližuje možný scénář, který by mohl zanedlouho potkat novou generaci telekomunikační sítě. Potěšitelnou zprávou hned na úvod je očekávaný poměrně rychlý nárůst v následujících letech, což způsobí pomalé přesunutí současné sítě 4. generace do popředí. Singapurská firma totiž zveřejnila odhad vývoje trhu se sítí 5. generace až do roku 2023.

Skoro 2 miliardy zařízení

Podle aktuálního předpokladu do roku 2023 počítají s dodávkou 1,9 miliardy zařízení, které budou podporovat 5G síť. To je momentálně obrovský potenciál pro všechny výrobce chytrých telefonů, přičemž největší výhodu mají producenti s rozběhnutým vývojem nebo rovnou připraveni na spuštění do ostrého provozu. Tato zařízení v roce 2023 údajně můžou tvořit asi 51,4 % tržního podílu.

Nejvíce modelů odpovídající 34 % zamíří za uživateli do Číny, poté 18,8 % půjde do Severní Ameriky a 17,4 % skončí v asijsko-pacifické oblasti (např. Japonsko, Jižní Korea, Indonésie, Austrálie). Čínský trh bude všeobecně udávat tempo pro ostatní, protože už v příštím roce zde poběží okolo 17,5 % zařízení na síti 5. generace. Velkou měrou pravděpodobně přispějí tradiční výrobci jako je LG, Samsung, Huawei či Xiaomi.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat