Apple přejde z OLED na microLED panely

Apple přejde z OLED na microLED panely
2019-07-25T21:16:44+02:00
• 26. 7. 2019
3

Společnost Apple je údajně ve velmi pokročilé fázi rozhovorů s tchajwanskými výrobci displejů. Je to poměrně logický krok, neboť již v průběhu příštího roku chce společnost s logem nakousnutého jablka představit novou technologii pod názvem microLED.

microLED aneb průlomová technologie?

Zdá se, že Apple skutečně plánuje Samsung odříznout takřka ve všech směrech. Jablečná firma totiž chce vyrobit novou generaci pod názvem microLED, což je technologie lepší než OLED, zato mnohem dražší. 

Společnost Apple do této technologie začala investovat již v roce 2014, kdy mimo jiné také získala LuxVue Technology, firmu zabývající se těmito technologiemi. Zpočátku se mělo za to, že se nového zobrazovacího panelu microLED dočkáme již při prvním uvedením Apple Watch, to se však bohužel nestalo.

Displeje microLED používají zcela odlišné sloučeniny pro vyzařování světla, než dosavadní OLED panely. Navíc jsou tenčí, jasnější a energeticky účinnější. Podle anonymních zdrojů je technologie microLED ve velmi pokročilé fázi.

microLED až příští rok

Přesto, první masové produkty, které budou disponovat obrazovkami microLED, nebudou v letošním roce připraveny, ale až příští rok. Je to hlavně z důvodu, že displeje microLED se vyrábějí obtížněji než OLED panely. Dokonce se schylovalo k odpískání celého projektu. Inženýři společnosti Apple přinesli opravdu průlomovou technologii, a nyní to vypadá, že vše dotáhnou do správného konce.

Otázkou ale zní, který produkt se této technologie dočká jako první? S největší pravděpodobností Apple Watch. Hodinky by se měly dočkat místo klasického OLED displeje nového microLED panelu. Hromadná výroba všech dílů by měla zabrat zhruba devět měsíců, což znamená, že letošní modely se microLED ještě nedočkají. Koncem roku 2020 by se pak Apple měl připravovat na masovou výrobu. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jakub Pustina

26. 7. 2019, 16:29

Bylo by pěkné vysvětlit princip. Bohužel jsou to jen obecné řeči jako že je lepší… Jinak píšete, že inženýři Applu něco vyvíjejí, když si to objednává od firmy z Číny?

Kartin Palacinka

26. 7. 2019, 10:02

A v čem je lepší? Objevuje se to tu několikrát, že je lepší, ale nikde není popsáno jak nebo proč? 6 odstavečků, ve kterých se opakuje dokola ta samá informace. Článek o hovně, fakt

Zdeněk Koutský

VIP 26. 7. 2019, 10:16

microLED má oproti OLED panelu mnohem nižší latenci/zpoždění. Dále microLED daleko méně spotřebovává energii zařízení. V neposlední řadě pak microLED netrpí tolik na vypalování pixelů. Mimo jiné je tato technologie lepší na minimalizaci rámečků.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat