Apple by mohl ještě letos prodat přes 75 mil. kusů iPhonů

Apple by mohl ještě letos prodat přes 75 mil. kusů iPhonů
2019-07-30T09:44:49+02:00
• 31. 7. 2019
2

Jeden z dodavatelských řetězců společnosti Apple údajně v současné chvíli usiluje o výrobu hlavních komponentů až pro 75 mil. kusů iPhonů, a to již ve druhé polovině letošního roku. Cíle této výroby naznačují, že Apple skutečně očekává stabilizaci poptávek. 

Apple možná čekají lepší časy

Uplynulé dva roky nebyly pro Apple úplně nejlepší, tedy alespoň z pohledu poptávek po nových telefonech. Na druhou stranu, zisky byly i přes nižší poptávku stále na vysoké úrovni. Samozřejmě nižší poptávku ovlivnila nová cenová politika, neboť iPhone XS stojí zhruba 30 000 Kč. 

Nicméně, poptávky by v tomto roce měly být větší až o 7 %, tedy oproti původním odhadům z loňského roku. Velmi známý analytik tuto informaci mimo jiné potvrdil, když prohlásil, že Apple letos prodá 75 až 80 mil. kusů nových telefonů. 

Nutno však podotknout jednu věc. Skutečnost, že dodavatelé plánují výrobu 75 mil. kusů, nutně nemusí znamenat, že společnost s logem nakousnutého jablka opravdu takové množství prodá. Apple jako vždy vyhodnotí poptávku po uvedení smartphonu na trh a té následně přizpůsobí výrobu. Společnost Apple mimo jiné přestala zveřejňovat přesná čísla prodejů u jednotlivých produktů, tudíž mají analytici mnohem těžší práci s odhady. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Z deseti náhledů článků na Dotekomanii jsou tři o jakémsi Applu. Asi to bude nějaká větší firma, neznáte ji někdo náhodou..?

Jaroslav Hronek

31. 7. 2019, 9:44

Tak, to jsem fakt zvědavý. Myslím, že to je scifi myšlenka. Uvidí se.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat