Samsung je třetí v počtu AI patentů

Samsung je třetí v počtu AI patentů
2019-06-12T13:59:34+02:00
• 12. 6. 2019

3d rendering humanoid robot with ai text in ciucuit pattern

Analytická společnost IPlytics původem z Německa se zaměřila na počet vlastněných patentů mezi jednotlivými firmami a vydaná tisková zpráva odhaluje velmi zajímavé výsledky, ve kterých dokonce vyniká i jeden mobilní gigant. Jihokorejský Samsung ročně vynakládá velké množství finančních prostředků do umělé inteligence, což jim přineslo nyní umístění v první trojici a také slibný základ do budoucnosti.

100 tisíc v dohlednu

Za uplynulý rok 2018 bylo dohromady zaregistrováno 78 085 patentů, přičemž v meziročním srovnání došlo k navýšení o 16 906 patentů. Ke všemu jenom za letošní leden evidují 9 085 patentů, což znamená, že při stejném tempu i s možným kolísáním mohou klidně překročit magickou hranici 100 tisíc patentů. V celkovém žebříčku si první místo drží společnost Microsoft s vlastněnými 18 365 patenty.

Druhá pozice patří IBM s 15 046 patenty a třetí místo zaujímá Samsung, kterému je doposud připsáno 11 243 patentů. To ovšem nezajišťuje žádnou jistotu, když pohlédnou na minimální rozdíly mezi čtvrtou (- 1 065) nebo pátou příčkou (- 1 707). Koneckonců maximální počet AI patentů ještě nezaručuje úspěch u konečných spotřebitelů, protože firmy teprve budou muset najít způsob, jak je maximálně využít v praxi.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat