Samsung pracuje na svém rolovatelném displeji

Samsung pracuje na svém rolovatelném displeji
2019-06-14T15:20:33+02:00
• 14. 6. 2019

Jihokorejská společnost Samsung stále přemýšlí o možnostech, kterými by dokázala vrátit na trh svůj futuristický kousek v podobě Galaxy Fold. Bohužel ten se potýkal s problémy týkající se výdrže ohebného displeje. Samsung proto musel telefon stáhnout z trhu, a to na dobu neurčitou. Ale i přesto tato nepříjemná situace společnost nezastavila. Proč, to se dozvíte níže.

Samsung a jeho první rolovatelný displej

Samsung si totiž nechal registrovat nový patent, který demonstruje nový rolovatelný displej. Tento patent na první pohled ukazuje telefon, který je ovšem v něčem netradiční. Ve skutečnosti totiž skrývá tajný rolovatelný displej uvnitř zařízení, přičemž horní kryt obsahuje fotoaparát pro vytváření selfies.

Telefon by v podstatě principiálně fungoval jako BlackBerry Priv, a to s tím rozdílem, že místo vysouvací QWERTY klávesnice bude k dispozici super velký displej. Rolovatelné displeje nejsou v současné chvíli už nemožné. Například na začátku letošního roku společnost LG světu ukázala svůj nový rolovatelný OLED displej. 

Nutno podotknout, že se jedná o velice zajímavou možnost, jak rolovatelný displej využít. Bohužel pro nás uživatele bude tato technologie 100 % k dispozici až ve vzdálené budoucnosti. Je ale naprosto skvělé a vzrušující vidět, že se Samsung neustále snaží posouvat dopředu. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat