Samsung připravuje tablet Galaxy Tab A (2019)

Samsung připravuje tablet Galaxy Tab A (2019)
2019-06-18T13:29:54+02:00
• 18. 6. 2019

Ačkoliv celosvětový trh s tablety každým rokem ztrácí své tempo, tak společnost Samsung má v plánu jít naproti těm uživatelům, kteří nejsou nároční a vyžadují pouze funkce pro základní potřebu. V následující době by se měl objevit tablet s názvem Galaxy Tab A (2019), o němž známe první specifikace z úniků od několika nezávislých zdrojů. Jihokorejský gigant může novinku přivést už začátkem září do Berlína na tradiční veletrh spotřební elektroniky IFA.

Základní vstupenka do světa zábavy

Do přední části nasadí 8palcový displej s rozlišením 1 280 x 800 pixelů, pod kterým poběží čtyřjádrový procesor Snapdragon 429 od Qualcommu s grafickým čipem Adreno 504. Hardwarovou konfiguraci ještě doplní 2GB operační paměť RAM nebo interní úložiště o velikosti 32 GB. Z každé strany bude jeden snímač fotoaparátu, avšak ani u jednoho zatím přesně neznáme maximální rozlišení.

Uživatelským prostředím má doprovázet operační systém Android v předinstalované verzi 9.0 Pie, kterou nepochybně překryjí vlastním rozhraním. Kromě klasické WiFi verze (802.11 a/b/g/n) je rovněž připravována LTE varianta. Samozřejmě bude chybět snímač otisků prstů, podpora dotykového pera S-Pen či technologie NFC. Závěrem mu v zahraniční připisuji poněkud vyšší cenu do 200 dolarů (tj. cca 4 557 Kč).

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat