Oppo představilo MeshTalk, proprietární komunikační technologii

Oppo představilo MeshTalk, proprietární komunikační technologii
2019-06-26T16:30:02+02:00
• 26. 6. 2019

Celý svět nyní aktuálně řeší 5G sítě a jejich budoucnost, která je tak trochu ohrožena vzhledem k problémům kolem společnosti Huawei. Nejhorší scénáře jen pozdrží vybudování sítí, ale i tak se tato technologie postupem času dostane na většinu trhů. Oppo jde tak trochu jinou cestou, byť nad 5G nezanevřelo. Společnost představila MeshTalk.

Oppo MeshTalk

Pro komunikaci se v dnešní době samozřejmě používá mobilní připojení k internetu nebo Wi-Fi sítě. Pokud si chcete vytvořit něco lokálního charakteru, nabízí se opět Wi-Fi nebo Bluetooth. Je zde ale problém s centrálním uzlem, tedy zařízením, které řídí komunikaci. Kvůli tomu je omezen i dosah takové sítě. Oppo ale uvedlo na MWC Shanghai novinku nazvanou MeshTalk.

Dle popisu společnosti se jedná o proprietární technologii, která je decentralizovaná a komunikace je typu end-to-end. Jinak řečeno, v této lokální síti neexistuje centrální bod. Za dobrý podmínek může být dosah mezi dvěma zařízeními až 3 km, ale při propojení většího množství zařízení se vzdálenost značně rozšiřuje.

Pokud by jednotlivý účastníci byli v dosahu, teoreticky se tak mohou propojit skrze celé město, nebo na větší vzdálenost. Oppo tuto novinku zakomponuje do svých smartphonů, přičemž je určena pro chatování. Bohužel nebyla zveřejněna jakákoliv specifikace technologie, takže můžeme jen odhadovat, na jakých frekvencích pracuje. V úvahu připadají frekvence 2,4 GHz nebo 433 MHz. Oppo MeshTalk se tak dá představit jako moderní systém vysílaček pracujících na digitálním základu.

Vzhledem k tomu, že novinka je proprietární a nevyužívá standard, bude komunikace možná jen mezi zařízeními tohoto výrobce.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat