Microsoft si pohrává s ohebným stylusem

Microsoft si pohrává s ohebným stylusem
2019-06-17T07:59:36+02:00
• 17. 6. 2019

Tento rok měl patřit ohebným smartphonům, ale zatím to vypadá spíše jen na pokus o uvedení. Galaxy Fold od Samsungu nemá ještě stanovené datum prodeje a Mate X od Huawei se dočkal odkladu začátku prodeje na druhou polovinu roku. Jak se ale nyní ukazuje, ohebná budoucnost se nemusí týkat jen smartphonů a tabletů.

Ohebný stylus

Microsoft si nechal patentovat poměrně zvláštní stylus, který se dá ohnout. Ačkoliv byste si mohli na první pohled myslet, že jde čistě o otázku ergonomie, aby se stylus lépe držel, tak ve skutečnosti se jedná o funkční záležitost.

Microsoft si totiž pohrává s možností, že samotný stylu bude sloužit jako handsfree pro telefonování. Po ohnutí jej lze umístit za ucho, přičemž o přenos zvuku se má postarat technologie „bone induction“ – tedy přenášení zvuku skrze lebku. Kromě toho samotný stylus má mít odjímatelné sluchátko s vlastní baterií.

Kromě tohoto patentu jsme se dočkali ještě jednoho, kde Microsoft zvažuje zcela jiný přístup. Pohrává si s myšlenkou, že by samotný stylu byl vybaven displejem pro zobrazování notifikací. Kromě toho by ukazoval informace o nastavení stylusu a také základní informace o nabití baterie atd.

Zatím se jedná pouze o patenty a nikdo neví, jestli se dočkáme reálných produktů. Microsoft může vyrobit prototypy, ale pokud bychom měli vybrat jen jeden typ, který by se mohl dostat na trh, tak by to byl stylus s displejem. Zde by mohl Microsoft použít energeticky nenáročnou technologii elektronického inkoustu.

Zdroje: phonearena.com, neowin.net, freepatentsonline.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat