iOS 13 a iPadOS 13 míří mezi veřejné testery

iOS 13 a iPadOS 13 míří mezi veřejné testery
2019-06-25T11:29:22+02:00
• 25. 6. 2019

Společnost Apple konečně zveřejnila první beta verze svých nových operační systémů pro veřejnost. Dočkali jsme se tedy nejen macOS Catalina beta 1, ale také iOS 13 beta 1 a iPadOS 13 beta 1. Aktualizace jsou v současné chvíli k dispozici prostřednictvím webových stránek pro beta testery. 

iOS 13 míří mezi veřejné beta testery

Apple původně prohlásil, že první veřejná beta verze operačního systému iOS 13 bude k dispozici v průběhu července. Vzhledem k tomu, že ji cupertinská společnost zveřejnila již nyní, pravděpodobně je přesvědčena o tom, že je systém dostatečně stabilní. Přesto byste měli být připraveni na nejrůznější chyby, problémy s výkonem, problémy s kompatibilitou aplikací nebo dokonce i nízkou životností baterie. 

Nutno podotknout, že iOS 13 přináší hned celou řadu nových funkcí a vylepšení. Po dlouhém čekání jsme se dočkali tmavého režimu (tzv. Dark Mode). Kromě této novinky byly vylepšeny i nativní aplikace. Apple mimo jiné zapracoval i na výkonu a stabilitě.

V rámci největší vývojářské konference WWDC 2019 představil Apple i nový operační systém iPadOS 13. Nejedná se samozřejmě o úplně nový systém, tedy že by vývojáři začali s vývojem od začátku. Jádro systému totiž stále tvoří iOS. Apple však iOS pro iPhone a iPad natolik odlišil, že tento krok musel dříve nebo později přijít. 

Nicméně, iPadOS 13 nabízí velice dobře vylepšenou aplikaci Files. Změn dozrála dokonce také domovská obrazovka, na kterou je nyní možné „připevnit“ widgety. Novinky se ale objevily i u nativního webového prohlížeče Safari. Ten totiž nově podporuje desktopové prohlížení webových stránek. 

Pokud si hodláte oba systémy nainstalovat, měli byste být skutečně připraveni na řadu chyb. Veškeré chyby, na které narazíte, můžete nahlásit prostřednictvím aplikace Feedback Assistant.

Pro zapojení do beta programů navštivte stránku beta.apple.com

Zdroje: 9to5mac.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat