Instagram získává pozvánky pro skupinový chat ve Stories aktualizováno

Instagram získává pozvánky pro skupinový chat ve Stories [aktualizováno]
2019-07-02T19:30:32+02:00
• 2. 7. 2019
2

Aktualizováno 2. 7.

Před měsícem jsme vás informovali, že aplikace Instagram získá novou „nálepku“ pro Stories, tedy dočasné příběhy. Dnes jsme se dočkali a tato sociální síť zavádí možnost umístění pozvánky ke skupinové konverzaci v rámci aplikace. Automaticky nedochází k navázání skupinové konverzace. Uživatel, který něco takového zveřejní, dostane k dispozici seznam lidí, kteří chtějí komunikovat. Mezi nimi si může vybrat a následně zahájit skupinovou komunikaci. Instagram nebudete muset aktualizovat, funkce se spustí automaticky v dohledné době.

Původní článek 7. 6.

Instagram postupně rozšiřuje možnosti Stories (Příběhy na 24 hodin). Poslední významnou novinkou jsou texty vložených písniček. Nyní se chystá další funkce, která by mohla nabídnout trochu širší možnosti. Tentokrát je novinka více cílená na propojení uživatelů.

Instagram Stories a skupinový chat?

Už nyní můžete do svých Příběhů umístit prvky, u kterých se mohou uživatelé zapojit. Nabízí se například anketa, otázky nebo kvíz. Nově se testuje doplněk v podobě chatu. Po umístění do příběhu se nabídne jednoduchá ikona s textem vybízející ke komunikaci.

Novinku objevila Jane Manchun Wong (@wongmjane) a uvádí, že se daná funkcionalita teprve připravuje. Je tedy možné, že se ještě změní, případně rozšíří. Dle jejího zkoumání se budou moci uživatelé zapojit do skupinového chatu, což je celkem logické, jelikož samostatné konverzace by byly dosti nepřehledné a otravné.

Už nyní mlžete komunikovat na Instagramu s více lidmi, ale musíte je vybrat. Skrze pozvánky by se mohl připojit kdokoliv a to rovnou z Příběhu. Evidentně takový chat musí obsahovat pokročilejší funkce pro správu konverzace, ale zatím nevíme, o jaké půjde. Zatím je těžké odhadovat, kdy se novinka objeví, ale předpokládáme, že by se nová funkce mohla představit do 3 měsíců.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Attila Szabó

7. 6. 2019, 22:46

potrebujem poradiť. Neviem ci viete o tom ale aplikácia Quick Pic končí. Pre mňa to bola najlepšia galéria keďže mohol som si deliť fotky na rôzne sekcie a niektoré som mohol aj skryť. Vie mi tu niekto poradiť náhradu na miesto tejto skvelej aplikácie??? Ďakujem

SticklerStickleru

3. 7. 2019, 10:13

Tak to jsme dva…. truchlím stejně jako ty..
Momentálně používám toto -> https://1url.cz/FMZ7R ale je to divny…. Quick Pic nejlepsi apka mel jsem x x let…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat