Google Call Screen se naučí nahrávat telefonní hovor

Google Call Screen se naučí nahrávat telefonní hovor
2019-06-09T15:18:07+02:00
• 10. 6. 2019

Android 9 před rokem přinesl spoustu novinek, ale na druhou stranu přinesl větší omezení pro aplikace. Google ale přišel s rozhodnutím, že omezí přístup aplikací k telefonním funkcím. Ve výsledku na to doplatily ty, které nahrávaly telefonní hovory.

Google Call Screen

Uživatelé tedy nemohou na zařízeních s Androidem 9 Pie používat aplikace pro nahrávání hovorů. Problém je zde s ochranou soukromí. Například společnosti musí informovat, že se hovor bude nahrávat, ale u uživatelů je hodně těžké něco podobného vynutit. Někteří výrobci ale nabízí tuto možnost skrze své vlastní úpravy Androidu, ale ne každá společnost nabízí takovou funkci.

Nyní se ale ukazuje, že Google zavede možnost nahrávání hovoru, ale zatím asi jen u své aplikace. Konkrétně se objevily náznaky v kódu u funkce Call Screen (v Česku nedostupné). Ta dokáže převzít hovor a zjistit od volajícího, co konkrétně potřebuje a proč volá. Využívá se umělé inteligence, která takto dokáže vyřizovat hovory v případech, kdy sám uživatel nemá čas nebo nechce být rušený.

nahrávat telefonní hovor

Call Screen již nyní dokáže vytvářet přepis a brzy se dočká pravděpodobně i možnosti nahrávání. Google zde neudělá výjimku, jednoduše umělá inteligence volajícímu konstatuje, že hovor bude nahráván. Splní se tak vlastně podmínka.

Zdá se, že Google nakonec umožní existenci funkce nahrávání hovoru u aplikací, ale podmínkou bude informování druhé strany. Ostatně se už od minulého roku spekuluje, že by Android mohl získat podporu pro nahrávání. Nyní si musíme počkat, jestli Google vůbec umožní existenci takových aplikací. Bude záležet také na podmínkách pro aplikace.

Zdroje: androidpolice.com, android.gadgethacks.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat