Chrome překonal hranici 5 miliard instalací na Androidu

Chrome překonal hranici 5 miliard instalací na Androidu
2019-06-30T16:34:36+02:00
• 30. 6. 2019
3

Chrome pro Android se může pochlubit pokořením hranice 5 miliard instalací, aspoň soudě podle oficiálního záznamu v Obchodu Play. Google se tím zatím nijak nepochlubil a ani se nezmínil na svých sociálních sítích. Upozornil na to web AndroidPolice.

Chrome ve výhodě

Google zařadil webový prohlížeč Chrome do podmínek certifikace, aby výrobci mohli používat Google služby a nabízet je zákazníkům. Není zcela jasné, kolik procent z počtu instalací patří předinstalované verzi a kolik toho dělá manuální instalace z Obchodu Play. Taktéž je důležité upozornit, že počet instalací není to samé jako počet aktivních uživatelů. Těch může a zajisté je méně, ale kolik to činí, nevíme.

Chrome má ale dost silnou konkurenci na platformě Android. Můžeme například zmínit Mozilla Firefox, která pokořila hranici 100 milionů instalací. Opera je na tom stejně, co se týče počtu instalací, přičemž Opera Mini je na stejné úrovni. Pokud bychom měli ale určit, kdo je na druhém místě, tak by to byl prohlížeč od Samsungu, který se nachází v základu na smartphonech tohoto výrobce. Samsung Internet Browser překonal 1 miliardu instalací.

Hranicí deseti milionů instalací zatím překonaly aplikace Microsoft Edge a Brave. Na pěti milionech je DuckDuckGo Privacy Browser, ale tento prohlížeč je unikátní a do jisté míry více konkurenceschopný, jelikož nabízí vlastní vyhledávací systém, který nesleduje uživatele. Stejné mety se podařilo dosáhnout nováčkovi Firefox Focus. Můžeme se ještě poohlédnout za jiným webovým prohlížečem od nějakého výrobce. Příkladem může být Mint od Xiaomi. Zde se zatím podařilo překonat hranici 1 milionu instalací.

Jaký webový prohlížeč používáte primárně na svém zařízení a proč?

Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michael ŠOUREK

30. 6. 2019, 22:06

Primárně používám Chrome kvůli ekosystému správy účtů a jako sekundární používám Edge. Oba prohlížeče totiž umí překládat cizojazyčné weby a zobrazují certifikáty a úrovně šifrování webů.
Zkouším Operu s VPN, ale moc mě nezajímá. Opera Touch se mi po designové stránce líbí, ale nezobrazuje mi certifikáty.
Takže
1. Chrome
2. Edge
3. Opera

Erik Bezeréti

30. 6. 2019, 19:45

Používám Chrome. Mám na něm účet už od jeho spuštění. Záložky, správce hesel. Zkoušel jsem i jiné – Firefox a Operu, ale vždy jsem se vrátil k Chromu.

Tomáš Stary

30. 6. 2019, 17:56

Duck duck

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat