Apple Music překonal hranici 60 milionů předplatitelů

Apple Music překonal hranici 60 milionů předplatitelů
2019-06-30T11:29:58+02:00
• 30. 6. 2019
2

Služba Apple Music tu s námi již nějaký ten pátek je. V den představení bylo široké veřejnosti jasné, že půjde o silnou a přímo konkurenci Spotify. A právě tyto dvě služby se neustále chlubí svými počty o používání. 

Apple Music se daří, Spotify se potí

Spotify se samozřejmě daří o něco lépe, tedy alespoň co se počtu předplatitelů a neplatících uživatelů týká. Problém však této hudební streamovací služby je, že neumí generovat velké příjmy, čímž se neustále dostává do finančních problémů. 

Za to Apple Music používá o poznání méně uživatelů. Na druhou stranu roste raketovým tempem a finanční problémy taktéž nemá. S touto informací přišel mimo jiné zahraniční server MacRumors, který prohlásil, že Apple Music má již více než 60 mil. předplatitelů. 

Eddy Cue byl s iTunes spokojen

K této statistice se dokonce vyjádřil i Eddy Cue. Ten v rozhovoru prohlásil, že je americká společnost s logem nakousnutého jablka s počtem předplatitelů spokojena. Eddy také zmínil, že společnost neustále pracuje na zdokonalování platformy napříč různými zařízeními. 

Pamatujete si například na rozhlasovou stanici přímo od Applu, Beats 1? Tak právě tu denně poslouchá více než deset milionů uživatelů. Osobně musím říci, že se jedná o jednu z nejlepších rozhlasových stanic, kterou můžete mít ve své kapse. 

Nicméně, Eddy Cue se vyjádřil také k umírajícímu iTunes. Dle jeho slov je „iTunes je skvělé, ovšem Apple Music je naprosto nejlepší, a to ve všech ohledech. Máme teď něco lepšího a je zbytečné se dívat zpět“, prohlásil. 

Apple Music nyní překročil další milník, 60 mil. platících uživatelů. Ještě v lednu letošního roku měla služba kolem 55 mil. předplatitelů. Apple Music tak i nadále čím dál tím více vyvíjí tlak na svého úhlavního nepřítele Spotify, který má v současné době o 40 mil. předplatitelů více. Nutno podotknout, že Apple Music vládne americkému trhu, neboť zde má zhruba 28 mil. předplatitelů, zatímco Spotify 26 mil. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Erik Bezeréti

30. 6. 2019, 12:06

Trochu mi nesedí počty předplatitelů v článku. „Apple music má 60 milionů předplatitelů. Spotify o 40 milionů méně.“ To mi zbývá 20 milionů, ale dále uvádíte, že jen v USA má Spotify 26 milionů předplatitelů. To nedává smysl.

Přemysl Vaculík

VIP 30. 6. 2019, 14:06

Menší chybička se vloudila, opraveno, děkujeme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat