App Store drtí Obchod Play o sto šest

App Store drtí Obchod Play o sto šest
2019-06-21T16:01:04+02:00
• 22. 6. 2019

Zdroj: prototypr.io

1

Přestože operační systém Android jasně dominuje světovému trhu se smartphony s tržním podílem odhadovaným na 85 %, App Store od Applu neustále generuje více příjmů než Obchod Play. 

App Store jasně dominuje trhu s aplikacemi

Dle nejnovější studie analytické společnosti Senzor Tower je zřejmé, že 100 nejlepších aplikací v App Storu vydělalo jen za první čtvrtletí letošního roku 83,8 mil. dolarů. To je o 51 mil. dolarů (65 %) více než v případě Obchodu Play. Nutno však podotknout, že Apple zaznamenal menší pokles, neboť ve stejném období loňského roku získal o 67 % více než Obchod Play. 

Zajímavostí například je, že obě platformy rostly podobným tempem, a to od 1. čtvrtletí 2014 do 1. čtvrtletí 2019. Ovšem i v této kategorii App Store zvítězil, neboť vyrostl o 31,3 %, zatímco Obchod Play o 31,2 %. 

Klasické aplikace, nemyslíme hry, byly na platformě iOS vytvořeny mnohem lépe než na Androidu. V loňském roce 100 těchto aplikací vydělaly Applu 23,3 mil. dolarů. V případě Googlu šlo o výdělek 7 mil. dolarů. To je pochopitelně obrovský rozdíl ve výši 232 %. 

Pokud jde o herní aplikace, výhoda společnosti Apple není tak znatelná. Průměrný výnos z top 100 herních iOS aplikací v minulém čtvrtletí činil 70 mil. dolarů, zatímco v případě Obchodu Play šlo o 48 mil. dolarů. Zde Apple vede jen o 48 %. 

Na druhou stranu, Senzor Tower ve své výzkumné zprávě uvedl, že Android uživatelé meziročně zvýšili své výdaje v rámci 100 herních aplikací – v prvním čtvrtletí tohoto roku se jedná o nárůst v podobě 14,3 %. iOS uživatelé pak navýšili své výdaje o 9,4 %. Další zajímavou statistikou je utrácení uživatelů. V loňském roce iOS uživatelé utratili o 88 % více peněz v App Storu než Android uživatelé v Obchodu Play. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 24. 6. 2019, 21:03

Když u app store mate víc věci za peníze a u google zase zdarma tak je jasné kdo vydělává na lidech, spíš bych chtěl porovnání počet stažení aplikací které mají placené a na google play nikoliv.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat