TSMC startuje s masovou výrobou 7nm+ procesorů pro A13 a Kirin 985

TSMC startuje s masovou výrobou 7nm+ procesorů pro A13 a Kirin 985
2019-05-29T11:39:09+02:00
• 29. 5. 2019

Společnost TSMC, což je hlavní dodavatel mobilních procesorů pro telefony s logem nakousnutého jablka, na své tiskové konferenci oficiálně oznámila, že již brzy zahájí sériovou výrobu druhé generace 7nanometrové techologie. 

TSMC bude i nadále spolupracovat s Huawei

Bude to navíc úplně poprvé, kdy tchajwanská společnost zavede litografii EUV, což je velice dobrý a důležitý krok směrem k hlavním konkurentům, jako je Intel a Samsung. Zajímavostí také je, že i nadále bude firma dodávat procesory pro společnost Huawei. Nový proces výroby použije už u procesoru Kirin 985, který bude k dispozici v Mate 30. Mimo jiné bude výrobní proces použit i v případě chipsetu pro letošní iPhony. 

TSMC tímto krokem dalo jasně najevo, že i přes nepříznivé časy Huawei bude s čínskou společností nadále spolupracovat. A to i přesto, že je Huawei v USA na černé listině. Je však také důležité poznamenat, že mobilní telefon Mate 30 s největší pravděpodobností nebude disponovat operační systém Android. 

Nicméně, zpět k TSMC. Výrobce procesorů totiž oznámil i své plány do budoucna. V současné době startuje zkušební výrobu 5nanometrových procesorů s plně aplikovanou EUV technologií. K masové výrobě by pak mělo dojít v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku. Vůbec poprvé by se tak 5nanometrové procesory mohly na trhu objevit již v červnu 2020. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat