Mediatek představil „bestii“ Helio M70, do mobilů zamíří letos

Mediatek představil „bestii“ Helio M70, do mobilů zamíří letos
2019-05-30T15:00:12+02:00
• 30. 5. 2019
1

Společnost Mediatek je známá především svými procesory pro mobilní telefony. Na současném trhu spíše hraje druhé housle a zpravidla najdeme tyto SoC u mobilů nižších tříd. Málokdy se objeví i vyšší střední třídy, přičemž do nejvyšších příčel výrobci mobilů spíše volí konkurenci v podobě procesorů Snapdragon, Exynos nebo Kirin. To by se ale mohlo změnit, jelikož jsme se dočkali oznámení novinky Helio M70.

Helio M70

Kompletní název novinky je Mediatek Helio M70 5G, přičemž právě 5G je zde velmi důležité. Mediatek zakomponoval do novinky modem zvládající technologie mobilních sítí 5G. Tedy je zde v základu podpora pro New Radio (NR) 2 Component Carrier (CC) nebo sub-6GHz. Společnost uvádí, že Helio M70 může dosáhnout na rychlost stahování až 4,7 Gbps, nahrávání může být až 2,5 Gbps. Samozřejmostí je pak podpora pro 2G, 3G a 4G.

Co se týče multimediálních možností, tak Helio M70 zvládne nahrávat 4K video s 60 snímky za sekundu. Taktéž bude možné docílit i podpory pro 80MPx snímky. Mediatek využije pro tento nový procesor (SoC) 7nm výrobní technologii, tudíž lze očekávat dobrou efektivitu i výkon.

Co se týče samotného procesoru, tak bude založen na zcela nové architektuře Cortex-A77, která byla představena v tomto týdnu. Taktéž bude použita grafika Mali-G77. Bohužel více informací nebylo sděleno. Spíše se tedy jednalo o oznámení existence nového SoC. Mediatek hodlá uvést novinky v třetím čtvrtletí tohoto roku, přičemž ještě letos budou k dispozici první mobily s Helio M70. Vzhledem ke spolupráci s BBK Electronics se dá očekávat, že se Helio M70 prvně objeví i mobilů Oppo a Vivo.

Zdroj: xda-developers.com

7

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Super, verím v MediaTek. Ešte aby „nezakrútili“ trhom.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat