Kirin 985 nabídne podporu 5G sítí a ještě jednu vychytávku

Kirin 985 nabídne podporu 5G sítí a ještě jednu vychytávku
2019-05-03T12:08:08+02:00
• 3. 5. 2019

Zhruba před měsícem jsme se dozvěděli informaci, že nový model Huawei Mate 30 může být vůbec prvním telefonem na světě, jehož srdcem bude čipová sada postavená na EUV procesu. Nyní se ale na internetu objevila spekulace, že by toho měl model Mate 30 nabídnout mnohem více. 

Kirin 985 bude přímým konkurentem Applu

Výrobce čipů společnosti Huawei, HiSilicon, bude implementovat 5G modemy do všech svých čipů, což znamená, že budoucí vlajkové modely budou vybaveny podporou 5G sítí. Nově chystaný procesor bude vyroben metodou FC-Pop, neboli FlipChip Package-on-Package. Ta pak umožňuje vertikální umístění tranzistorů. V kombinaci s Extreme UltraViolet se mimo jiné hustota tranzistorů zvýší o 20 %. V praxi to bude znamenat, že se výkon čipové sady zvýší a spotřeba energie naopak sníží. 

Hromadná výroba bude údajně zahájena ve třetím čtvrtletí letošního roku, a to hlavně z důvodu, aby Huawei mohlo již v říjnu představit nové smartphony. Dle dalších informací se Huawei chystá stát přímým konkurentem Applu, respektive jeho procesoru Apple A13. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat