Fuchsia OS má vlastní webovou stránku aktualizováno

Fuchsia OS má vlastní webovou stránku [aktualizováno]
2019-06-29T16:05:49+02:00
• 29. 6. 2019

Aktualizováno 29. 6.

Po více jak měsíci Google konečně spustil webovou stránku fuchsia.dev. Na ní se nachází dokumentace k operačnímu systému Fuchsia OS, díky čemuž by mohli vývojáři vytvářet své aplikace. Kromě toho je celá stránka udělaná jako PWA (progresivní webová aplikace), tak ji lze nainstalovat na mobil či počítač (vyžaduje podporovaný prohlížeč). Je celkem zvláštní, že se tak Google snaží, když ohlásil, že Fuchsia OS je jen pokus a není v plánu, aby tento systém nahradil Android nebo Chrome OS.

Původní článek 19. 5.

Již nějaký ten rok Google pracuje na novém operačním systému Fuchsia OS. Očekávalo se, že jednou tento systém nahradí Android nebo Chrome OS, případně oba najednou. Po nedávném prohlášení již víme, že se nic takového nestane. Google uvedl, že se jedná o projekt, který má za úkol rozšířit obzory vývojářů a případně přinést nové principy. Nyní jsme se ale dočkali samostatné domény fuchsia.dev.

Google Fuchsia OS nenahradí Android nebo Chrome OS

Fuchsia.dev

Google vlastní nejrůznější domény prvního řádu, zpravidla pro vývojáře. Jednou z nich je .dev, v rámci které nyní existuje Fuchsia.dev. Stránka jako taková je nyní již nedostupná, respektive zobrazuje stránku 404, ale ještě před tím zobrazovala obsah. Jednalo se o samotnou Fuchsia OS, nebo minimálně aspoň část.

Po přihlášení bylo možné Fuchsii instalovat na mobilním telefonu jako progresivní webovou aplikaci. Bohužel zatím není znám přesný účel této stránky, ale je docela možné, že se stane jen místem pro vývojáře, kteří budou mít k dispozici dokumentaci. Případně se bude jednat o živou ukázku.

Web 9to5google poukazuje i na to, že by se mohlo jednat o zkracovač webových adres. Místo delších adres z webu googlesource.com by se mohly nabízet kratší odkazy. Budeme si muset asi ještě nějakou chvíli počkat, co vlastně Google zamýšlí. Je ale vidět, že ačkoliv se jedná o projekt, který nebude vydán pro zařízení, aby jej mohli uživatelé běžně používat, tak se stále pracuje na vývoji a rozhodně to nevypadá na brzké ukončení.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat