Dropbox mění dosavadní tarify a přináší nové funkce

Dropbox mění dosavadní tarify a přináší nové funkce
2019-05-31T19:30:05+02:00
• 31. 5. 2019

Dropbox je poměrně populární cloudová služba, která nabízí prostor pro zálohování souborů, sdílení atd. Do této chvíle jste mohli ve své podstatě využívat Dropbox bez většího omezení, pokud tedy nepočítáte jen základní prostor zdarma. Pokud vyžadujete 1TB úložiště, jednoduše jste si mohli připlatit. Co se týče prostoru zdarma, tak díky bonusům jste se mohli dostat na poměrně pěknou velikost. Dropbox ale nyní aktualizuje své cenové nabídky.

Dropbox zvyšuje úložný prostor a cenu

Společnost Dropbox se rozhodla zvýšit velikost úložiště u tarifů Plus a Professional, a to o 1 TB. To znamená, že uživatel bude mít nyní k dispozici 2 a 3 TB. I přesto, že se jedná o skvělou zprávu, nemá úplně sladký konec, protože tarif Plus bude o 2 dolary dražší. Již někteří předplatitelé byli rozrušeni tím, že nezaplnili ani 10 % z původní velikosti (1 TB) a nyní jsou nuceni si ještě připlácet. To je trochu kruté ze strany Dropboxu. 

Dropbox zavádí nové a důležité funkce

Společnost ale naštěstí přináší i dvě nové funkce, čímž jsou tarify jen přeci o něco atraktivnější. První funkce nese název Rewind. Ta umožňuje vrátit celý účet zpět na předchozí fázi a nabízí i zvýšenou ochranu proti smazání složek a dokonce i ransomware. Předplatitelé tarifu Plus navíc získají možnost úschovy dat na 30 dní, přičemž Professional nabídne až 180 dní. To znamená, že během těchto dní máte možnost vrátit veškeré uložené soubory, které jste smazali. 

Kromě toho jsme se dočkali i funkce pod názvem Smart Sync. Ta je k dispozici jen pro předplatitele tarifu Plus. Velmi jednoduše řečeno, novinka umožňuje přístup ke složkám uloženým v cloudu prostřednictvím průzkumníka souborů v počítači. Jednou ze silných stránek Dropboxu je selektivní synchronizace složek, což pomáhá šetřit úložný prostor ve vašem počítači. 

Bez funkce Smart Sync však tyto složky v Průzkumníku souborů nevidíte, což znamená, že k nim budete muset přistupovat prostřednictvím webového rozhraní. Pokud je ale funkce aktivována, veškeré soubory se tváří, jako kdyby byly uloženy na vašem lokálním disku. Jedná se o poměrně elegantní řešení. 

A teď konečně to nejlepší. Předplatitelé tarifu Professional mohou nyní nově využívat funkce vodoznaků, které mohou automaticky překrýt jméno a datum ve fotografiích či v PDF souborech. Novinky budou k dispozici v průběhu několika příštích týdnů.  

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat