Youtube Music zvládá přehrávat lokální soubory

Youtube Music zvládá přehrávat lokální soubory
2019-04-30T11:45:56+02:00
• 30. 4. 2019

Zdroj: Youtube

V tuto chvíli máme v České republice dostupnou službu Hudba Google Play, ale je celkem jasné, že musí dojít k výměně za Youtube Music. Ostatně tomu nasvědčují nejrůznější kroky společnosti Google. Jedním z nich je uzavření centra pro umělce, přičemž je doporučováno, aby přešli na alternativu u Youtube Music. Bohužel aplikace a služba jako taková nenabízí uživatelům ty samé služby, nebo minimálně postrádá několik z nich.

Youtube Music a lokální soubory

Do jisté míry bylo možné přehrát lokální soubor skrze aplikaci Youtube Music, ale jednalo se o velmi sparťanské prostředí a o komfortu se mluvit nedalo. Nyní ale aplikace začala nabízet možnost přehrávání lokálních souborů. K nim se uživatel dostane skrze záložku knihovna, kde jsou k dispozici dvě záložky. Jedna nabízí standardní obsah služby Youtube Music, druhá již zobrazuje lokální soubory v zařízení nebo na SD kartě.

Youtube Music ale limituje tuto funkci. Lokální soubory lze přehrávat jen na daném zařízení a nelze je streamovat do dalšího, například do chytrého reproduktoru. Navíc je nelze zařadit do seznamů nebo přidat do aktuálního přehrávaného seznamu. Zde tedy nejde o kompletní převzetí funkce z Hudby Play, ale zřejmě se jedná o začátek.

Youtube Music navíc stále postrádá jednu z klíčových funkcí Hudby Play. Tím samozřejmě myslíme možnost nahrát si vlastní sklady. Ještě není známo, jestli při přechodu na novou službu bude umožněn přesun vlastní knihovny. Budeme si muset počkat, co všechno bude přidáno do Youtube Music. Také je otázka, kdy započne výměna v České republice.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat