Wear OS by Google konečně dostane plnou podporu eSIM

Wear OS by Google konečně dostane plnou podporu eSIM
2019-04-24T20:02:13+02:00
• 24. 4. 2019

Výrobci chytrých hodinek hledají nejrůznější způsoby, jak nalákat potenciální zákazníky. Většina z nich si potrpí hlavně na výdrž na jedno nabití, možnost placení a případně fitness funkce. Na trhu najdeme širokou škálu zařízení, přičemž jsou zde tři hlavní systémy, aspoň co se týče plnohodnotného operační systému – watchOS, Tizen a Wear OS. Jen hodinky s posledním jmenovaným systémem trpí na absenci plné podpory eSIM, tedy elektronické SIM karty. To by se mohlo brzy změnit.

Wear OS a eSIM

Jak zmiňuje web 9to5google.com, tak v tuto chvíli jsou v podstatě na trhu jediné chytré hodinky s Wear OS a podporou eSIM. Jedná se o Huawei Watch 2, ale je zde problém s dostupností. Verze s eSIM je k dispozici jen na čínském trhu, na globální trh se nedostala. Nyní ale zdrojové kódy aplikace Wear OS ve verzi 2.24 naznačují, že se chystá globální podpora této funkce.

Konkrétně se pravděpodobně chystá kompletní manažer pro správu, který nabídne přidávání, mazání nebo zjišťování stavu. V tuto chvíli není ani jedna součást aktivní, ale není se čemu divit. Na trhu nejsou nyní nějaké nové modely, které by měly podporu eSIM.

eSIM

Je zde pravděpodobnost, že by chystané hodinky Googlu mohly nabídnou podporu eSIM. Nebo se Google dohodl s ostatními výrobci a začíná implementovat tuto funkci, aby nemuseli vytvářet své vlastní řešení.

Kromě této novinky aplikace poodhaluje také nové grafické prostředí, nebo spíše sekci. Ta by měla nabídnout dlaždice s rychlejším přístupem k některým funkcím. Bohužel zatím nemáme k dispozici jakoukoliv grafiku, takže si budeme muset počkat na oficiální uvedení, nebo nějaké další poodhalení.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat