OnePlus je poprvé v seznamu TOP 5 nejprodávanějších prémiových telefonů na světě

OnePlus je poprvé v seznamu TOP 5 nejprodávanějších prémiových telefonů na světě
2019-04-17T09:42:34+02:00
• 17. 4. 2019

OnePlus se pomalu a jistě začíná dařit. S touto informací přišla zahraniční společnost Counterpoint. Ta ve své rozsáhlé zprávě uvedla, že čínský výrobce OnePlus vstoupil do TOP 5 nejprodávanějších telefonů na světě v kategorii prémiových smartphonů.

OnePlus zažívá skvělé časy

Mimochodem, je to vůbec poprvé, co se takový úspěch společnosti OnePlus povedl. Výrobci se daří výhradně v Indii, kde má dominantní postavení na trhu. V počtu prodaných telefonů je ihned za Samsungem, neboť OnePlus zabírá 36 % trhu. 

Ovšem na klíčových trzích, jako je Čína a USA, to není tak slavné, jak by si OnePlus představovalo. Těmto dvěma největším trhům s prémiovými telefony dominují jiní giganti – Apple s 51% podílem, Samsung s podílem 22 %, Huawei s 10 % a OPPO s 6 %. OnePlus má pak jen dvě procenta. 

Jen pro větší přehlednost – prémiová kategorie zahrnuje veškeré mobilní telefony s cenou 400 dolarů a více. V loňském roce zaznamenalo OPPO meziroční nárůst tržního podílu v tomto segmentu o 863 %, přičemž na druhém místě se nachází OnePlus s 209% nárůstem. Skvělých čísel se ale dočkalo také čínské Xiaomi, které zaznamenalo 149% nárůst.  

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat