Možná se dočkáme druhé generace ROG phone, Asus plánuje novou verzi vydat již letos

Možná se dočkáme druhé generace ROG phone, Asus plánuje novou verzi vydat již letos
2019-04-09T16:39:39+02:00
• 9. 4. 2019

První model herního telefonu z řady herních zařízení ROG od Asusu sklidil smíšené pocity. Na jednu stranu se jedná o jeden z nejvýkonnějších mobilů ve své třídě, ovšem cenovka přesahující 25 tisíc u nižšího modelu mnohé odradila. Ovšem zřejmě ne tolik, jelikož Asus už plánuje vydat druhou generaci ROG phone, a ani tentokrát neplánuje ustoupit ze svých nároků na zařízení.

Ani druhá generace nebude ořezávátko

Podle současných náznaků společnosti se dočkáme druhé generace již tento rok. Tentokrát se ovšem Asus údajně ještě více zaměří hlavně na čínský trh. Podle informací agentury Digitimes bude druhá generace představena v třetím čtvrtletí 2019. Asus se také spojí s firmou Tencent, se kterou bude tento model v Číně propagovat.

Co se výkonu budoucího zařízení týče, zde má Asus celkem jasno. Už v prosinci minulého roku se totiž firma rozhodla jít cestou výkonných, vlajkových lodí, a nesoustředit se tolik na střední a nižší třídu zařízení. Asus tak plánuje snížit ztráty, které momentálně trápí jeho mobilní divizi. Velkou pomocí by zde mohlo být i partnerství právě s firmou Tencent. I když tedy herní smartphony zůstávají jakýmisi outsidery na mobilním trhu, Asus má v plánu s jejich vývojem pokračovat.

Zda se druhé generace ROG Phone dočkáme i v Evropě či USA, to zatím nelze určit. Asus bude toto zařízení propagovat hlavně v Číně, kde doufá v potenciál velmi živého herního trhu. Ovšem zatím pro něj není důvod omezit se pouze na Asii, a je tak možné, že jeho nový telefon po nějaké době přistane i u nás.

Zdroje: phonearena.com, digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat