LG pracuje na ohebném průhledném smartphonu

LG pracuje na ohebném průhledném smartphonu
2019-04-15T14:14:05+02:00
• 15. 4. 2019

V tomto roce jsme se dočkali představení smartophonů s ohebnou konstrukcí a zejména pak s ohebným displejem. Novinky jako Galaxy Fold a Mate X přichází s odlišnými koncepty a také značně vysokými cenami. Už nyní se ukazují nejrůznější analýzy, že by se mobily s ohebnými displeji mohly prosadit, ale ještě bude nějakou dobu trvat, než samotná technologie zlevní. LG ale již nyní začíná pracovat na dalším typu zařízení.

Ohebný a průhledný

Je dobré vidět, že si výrobci pohrávají s nejrůznějšími koncepty a technologiemi. Mnohdy je to na úrovni návrhů, což dokazuje nyní i LG. Právě této společnosti byl udělen patent na zařízení s ohebnou konstrukcí. Nejenže displej bude ohebný, ale měl by být také průhledný, aspoň z větší části. Jak je vidět na nákresu níže, baterie a jiné součástky budou umístěny na jedné straně, která nebude průhledná.

Níže můžete vidět, jak by mělo zařízení vypadat. Z těchto návrhů se dá soudit, že se primárně bude jednat o tablet, který bude vybaven průhledným displejem. První, na co bychom se měli asi ptát, je samotná použitelnost. Je vůbec zapotřebí takový displej, skrze který lze vidět?

Co se týče technologie jako takové, tak právě divize LG Display již má k dispozici takový OLED panel, nebo minimálně funkční prototyp. Zatím se ale neobjevil s komerčním produktu. Samotná technologie průhledných displejů ale bude zapotřebí. Například se dá v budoucnu použít pro schování předních foťáků.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat