Kirin 985 dorazí s Huawei Mate 30, bude vyroben 7nanometrovou technologií

Kirin 985 dorazí s Huawei Mate 30, bude vyroben 7nanometrovou technologií
2019-04-02T13:48:59+02:00
• 2. 4. 2019

Zdroj: Huawei

Současným vlajkovým procesorem společnosti Huawei je Kirin 980. Ten byl vůbec poprvé představen na loňské konferenci IFA 2018 a je k dispozici v Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Honor Magic 2, Honor View 20 a v nedávno představeném Huawei Mate X. 

Nyní se ale zdá, že výrobce připravuje nový procesor, který by se měl objevit až v modelu Huawei Mate 30. Jedná se o menší překvapení, neboť se předpokládalo, že nový Kirin 985 bude k dispozici již v modelu Huawei P30 Pro. 

Kirin 985 bude nejmodernější procesor

Tato informace se zakládá na zveřejněném zdrojovém kódu jádra Kirin 980, kde bylo zjištěno, že příští high-end generací bude Kirin 985. Novinka by měla dorazit až ve druhém pololetí letošního roku. Huawei by mělo navíc použít nejmodernější výrobní 7nanometrovou technologii s extrémní ultrafialovou litografií (EUV) od TSMC. 

Stejná technologie byla již použita v současných procesorech typu Kirin 980 a Snapdragon 855 od Qualcommu. V tomto případě ale byla použita litografie DUV (Deep Ultraviolet). Jen pro porovnání, Samsung svůj Exynos 9820 vyrábí na základě 8nanometrové technologie. 

Nicméně, dle nejnovějších zpráv se Huawei rozhodlo urychlit vývoj a masovou výrobu vlastních čipů, a to na základě nedávnému omezení vůči USA. Huawei již překonal konkurenční Apple, tedy z hlediska dodávek smartphonů – dodávky Huawei činily 200 mil. v roce 2018. V letošním roce chce výrobce prodat více než 250 mil. kusů telefonů.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat