Google chce posunout podporu Dual SIM na novou úroveň

Google chce posunout podporu Dual SIM na novou úroveň
2019-04-19T18:23:30+02:00
• 20. 4. 2019

Mobilní telefony na dvě a více SIM karet byly běžné, ale s nástupem smartphonů se tato funkce objevovala sporadicky a výrobci měli jen pár modelů, pokud vůbec. Dnes je situace jiná, na trhu najdete poměrně široké množství zařízení se dvěma SIM kartami. Například nové iPhony podporují Dual SIM, byť mají slot jen na jednu fyzickou kartu. Druhá je řešena elektronicky.

Google sice uvedl mobily Pixel 3 se slotem na SIM kartu a zároveň zde je možnost eSIM, ale nebylo možné používat mobil s oběma SIM kartami. S Androidem Q se to mění a Google u aktuální modelů podporuje duální režim. Jak se ale nyní ukazuje, má poněkud komplexnější plány.

„Smart Forwarding“

XDA Developers se podařilo objevit zmínku v AOSP (Android Open Source Project) o nové funkci nazvané „Smart Forwarding“. Týká se právě režimu Dual SIM. Google si pohrává s možností chytrého přesměrování hovorů na druhou SIM kartu, když první bude nedostupná.

V tomto případě nejde jen o běžné přesměrování hovorů. Jestliže telefonní číslo na jedné SIM kartě bude nedosažitelné, mělo by dojít k přesměrování hovorů na druhou aktivní SIM kartu. Samotný kód v AOSP zmiňuje zobrazení grafického rozhraní pro nastavení této funkce.

Bohužel více informací není k dispozici, takže je těžké odhadnout, jak tato funkce bude vlastně fungovat. Údajně by mělo být vše řešeno jen na systémové úrovni, ale o tom celkem pochybujeme. Možná zde bude muset být podpora v rámci mobilních operátorů. Také se nabízí možnost, že by se sám Android pokusil o přenastavení u operátora.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat