Facebook sleduje účty i po deaktivaci

Facebook sleduje účty i po deaktivaci
2019-04-14T09:59:25+02:00
• 14. 4. 2019
2

Stále se mezi námi najdou tací, kteří chtějí odstranit svůj Facebook účet, ovšem nedokážou se k tomuto kroku odhodlat. Často je to z důvodu ztráty všech dat a přátel. Naštěstí pro tento případ nabízí Facebook elegantní řešení v podobě deaktivace účtu, přičemž v budoucnu se můžete kdykoliv znovu vrátit a vaše data budou obnovena. 

Facebook je schopen i nadále sbírat data pro své účely

Pokud si ale myslíte, že po deaktivaci vašeho účtu vás již nebude mít sociální síť na dohled, jste na velkém omylu. Na internetu se totiž objevila informace, že Facebook sleduje pohyby uživatelů na internetu i v případě, že aplikaci a služby sociální sítě nepoužívají. A to je další problém týkající se ochrany osobních údajů. 

Facebook i přes veškeré problémy spojené s ochranou osobních údajů stále pokračuje ve svých činnostech, přičemž nemá absolutně žádný problém sledovat uživatele i po deaktivaci jejich účtů. Jedná se samozřejmě o závažnou situaci, protože Facebook je schopen i nadále sbírat data, díky kterým následně může lépe cílit reklamou a podobně. 

Svým způsobem se dá tedy prohlásit, že deaktivace účtu na sociální síti Facebook znamená, že budete neviditelní jen pro své okolí, tedy přátele. Ovšem pro Facebook budete stále v hledáčku. Odborníci na ochranu soukromí tuto činnost pochopitelně kritizují. Jediný způsob, jak tedy zamezit cestu k vašim datům, je definitivní smazání účtu.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ladislav Polický

14. 4. 2019, 10:24

Nadpis mluví o sledování po smazání účtu, článek o tom, že smazání tomu zabrání. To byl autor vylitý jak váza, když to psal?

Přemysl Vaculík

VIP 14. 4. 2019, 10:34

Díky za upozornění, ven se dostal pracovní název článku.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat