reklama

Facebook sleduje účty i po deaktivaci

Facebook sleduje účty i po deaktivaci
2019-04-14T09:59:25+02:00
• 14. 4. 2019
2

Stále se mezi námi najdou tací, kteří chtějí odstranit svůj Facebook účet, ovšem nedokážou se k tomuto kroku odhodlat. Často je to z důvodu ztráty všech dat a přátel. Naštěstí pro tento případ nabízí Facebook elegantní řešení v podobě deaktivace účtu, přičemž v budoucnu se můžete kdykoliv znovu vrátit a vaše data budou obnovena. 

Facebook je schopen i nadále sbírat data pro své účely

Pokud si ale myslíte, že po deaktivaci vašeho účtu vás již nebude mít sociální síť na dohled, jste na velkém omylu. Na internetu se totiž objevila informace, že Facebook sleduje pohyby uživatelů na internetu i v případě, že aplikaci a služby sociální sítě nepoužívají. A to je další problém týkající se ochrany osobních údajů. 

Facebook i přes veškeré problémy spojené s ochranou osobních údajů stále pokračuje ve svých činnostech, přičemž nemá absolutně žádný problém sledovat uživatele i po deaktivaci jejich účtů. Jedná se samozřejmě o závažnou situaci, protože Facebook je schopen i nadále sbírat data, díky kterým následně může lépe cílit reklamou a podobně. 

Svým způsobem se dá tedy prohlásit, že deaktivace účtu na sociální síti Facebook znamená, že budete neviditelní jen pro své okolí, tedy přátele. Ovšem pro Facebook budete stále v hledáčku. Odborníci na ochranu soukromí tuto činnost pochopitelně kritizují. Jediný způsob, jak tedy zamezit cestu k vašim datům, je definitivní smazání účtu.

Zdroj: androidcommunity.com

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Senior Editor Dotekomanie.cz | bývalý student IT | velký milovník a zároveň kritik Applu | milovník dýmek

Komentáře

Ladislav Polický

14. 4. 2019, 10:24

Nadpis mluví o sledování po smazání účtu, článek o tom, že smazání tomu zabrání. To byl autor vylitý jak váza, když to psal?

Přemysl Vaculík

14. 4. 2019, 10:34

Díky za upozornění, ven se dostal pracovní název článku.

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim