Stop fake news, WhatsApp pracuje na speciálním nástroji

Stop fake news, WhatsApp pracuje na speciálním nástroji
2019-03-16T10:59:26+02:00
• 16. 3. 2019

Na sociálních sítích, zejména na Facebooku a WhatsAppu, se šířila hned celá řada falešných zpráv, tzv. fake news. V Indii se v loňském roce šířila zpráva, že stát Karnataka zabil muže a tři další zranil. Tato informace se šířila hlavně skrze sociální síť WhatsApp. 

WhatsApp se chystá na boj proti fake news

A právě proti šíření falešných zpráv chce společnost WhatsApp bojovat. Samotný stát na WhatsApp, potažmo Facebook, tlačil, aby došlo k zamezení šíření těchto zpráv. Proto nyní americká sociální síť testuje zbrusu nový nástroj, který by měl v budoucnu uživatelům pomoci ověřit, zda jde o pravdivou informaci, či „fake news“. 

Ve své podstatě by se mělo jednat o funkci pro vyhledávání obrázků. Ta by měla uživatelům umožnit nahrát fotografii, přičemž speciální algoritmus jej porovná s mediálním obsahem prostřednictvím Google služeb. Díky tomuto využití vyhledávače bude uživatel moci lépe zjistit, jestli se jedná o falešnou, či pravdivou zprávu. 

Tento nástroj je v současné době součástí beta verze WhatsApp 2.19.73, což v praxi znamená, že není k dispozici pro všechny uživatele. Není navíc vůbec jasné, kdy se funkce dočká i široká veřejnost. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat