Nový HiSense A6 nemá daleko od YotaPhone

Nový HiSense A6 nemá daleko od YotaPhone
2019-03-02T16:45:36+02:00
• 2. 3. 2019

Na mobilní trh v letošním roce dorazí další zástupce, který nabídne rovnou dva displeje a jeden z nich bude mít e-Ink technologii pro maximální úsporu baterie. Přinese jej společnost HiSense pod názvem A6, která telefon přivezla ukázat po boku modelu U30 také do Barcelony v rámci veletrhu MWC. Zařízení v první chvíli může připomínat známý YotaPhone. Ten byl ovšem naposledy uveden v 3. generaci v polovině roku 2017.

Oživení myšlenky

Z první strany je k dispozici 6,01palcový displej s rozlišením FullHD+, zatímco e-Ink technologii nasadili do menšího 5,61palcového displeje s HD+ rozlišením. Hlavní výkon má pod kontrolou osmijádrový procesor Snapdragon 660 od Qualcommu, grafický čip Adreno 512, 6GB operační paměť RAM a 128GB interní úložiště rozšiřitelné pomocí paměťové microSD karty. Baterie s kapacitou 3 300 mAh bude podporovat rychlé nabíjení Quick Charge 3.0.

Kamerka vpředu s rozlišením 16megapixelů umí zařízení odemykat pomocí obličeje, což zároveň zastoupí snímač otisků prstů. Z opačné strany naleznete jen základní 12megapixelový fotoaparát s LED bleskem pro přisvětlení záznamů. U softwarové stránky si bohužel budeme muset vystačit se starším Androidem ve verzi 8.0 Oreo. Prodej by měl odstartovat v létě za cenu od 499 euro (tj. cca 12 803 Kč).

Zdroj: geeknetic.es

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat