Google mění pravidla pro vývojáře her a aplikací, zvyšuje i limity aplikací

Google mění pravidla pro vývojáře her a aplikací, zvyšuje i limity aplikací
2019-03-20T07:51:51+02:00
• 20. 3. 2019

V tuto chvíli očekáváme novinky v rámci konference Google I/O 2019, ale mezitím Google představuje některé zajímavé změny v rámci Game Developers Conference 2019. Nejvíce se dotknou vývojářů her, což se nakonec projeví i u uživatelů zařízení s Androidem a také zřejmě i s Chrome OS.

Google představil Stadia, novou herní platformu a herní ovladač

Vyšší limity nejen pro hry

Segment mobilních her je čím dál důležitější, což si uvědomuje i sám Google. I z tohoto důvodu nyní zvyšuje maximální velikost aplikací a zpřístupňuje další možnosti vývojářům. V první řadě společnost zmiňuje úspěšnou adopci Android App Bundles – systému, který umožňuje vývojářům předpřipravit surovou aplikaci, ze které Obchod Play následně vyrobí výslednou. Ta se pro každé zařízení liší, její obsah závisí například na architektuře procesoru, typu displeje nebo aktuálním jazyce systému. Celkově tak umožňuje zmenšit množství stažených dat o několik megabajtů.

Nezávisle na této skutečnosti zároveň Google zmiňuje, že rychlost internetu celosvětově stoupá, a proto navyšuje maximální velikost instalačního balíčku ze 100 na rovných 150 MB. Pro uživatele to znamená, že nově u aplikací do 150 MB nebudou muset při instalaci potvrzovat stažení dodatečného souboru. Pro vývojáře pak částečnou úsporu času při vývoji a vydání.

Další novinka se týká funkce Google Play Instatnt, kdy je možné si zahrát hru bez nutnosti si ji rovnou nainstalovat. Právě v tomto sektoru Google zmiňuje podstatný nárůst v oblíbenosti. Zde se zaměřil na podporu Cocos a Unity pligunů, takže se dá očekávat větší rozšíření, z čehož právě mohou těžit hráči, kteří si chtějí vyzkoušet hru před stažením nebo zakoupením kompletní verze. Poslední významnější novinkou je otevření funkce předregistrace všem vývojářům. Díky této funkci se mohou zájemci přihlásit k odběru informací a následně být upozorněni na vydání nové aplikace nebo hry.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat